Μπαλάκι οι ευθύνες για την εναπόθεση των φυτικών υπολειμμάτων στην Ιεράπετρα

9:45 π.μ. - Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017
09:06 π.μ. - Τρί, 13/45/2017
Image: Μπαλάκι  οι ευθύνες για την εναπόθεση των φυτικών υπολειμμάτων στην Ιεράπετρα

Υποχρεωμένοι οι παραγωγοί να βρουν λύση

Ο χώρος εναπόθεσης των φυτικών υπολειμμάτων είναι ένα θέμα που προβληματίζει τη δημοτική αρχή αλλά και τον ενιαίο αγροτικό σύλλογο. Αν και κάθε παραγωγός είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει τρόπο να διαχειριστεί τα υπολείμματά του όπως δηλώνει στον ΗΧΩ fm 99,8 ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ασπραδάκης , θέλουν στο βαθμό που μπορούν να βοηθήσουν  στο κομμάτι αυτό , τους παραγωγούς. Ωστόσο το πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι ότι μέχρι τώρα οι παραγωγοί εναπόθεταν τα φυτικά τους υπολείμματα σε χώρο δίπλα στο σημείο που έγινε η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Ιεράπετρας για τον οποίο μάλιστα είχαν διατεθεί χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια. Κατά τον έλεγχο που έγινε από τους αρμόδιους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα χρήματα που δόθηκαν αξιοποιήθηκαν καταλλήλως  έγιναν παρατηρήσει για την ύπαρξη του  παράνομου χώρου με τα φυτικά υπολείμματα και επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί. Για να γίνει αυτό  όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο και την αρμόδια υπηρεσία λόγω εργασιών αποκατάστασης που εκτελούνται στον χώρο του ΧΑΔΑ,  θα παραμείνει κλειστός από την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017.
Ο κ. Ασπραδάκης πρόσθεσε οτι αναζητείται λύση για την εναπόθεση  φυτικών των υπολειμμάτων και για τον σκοπό αυτό έγινε συνάντηση με τον ενιαίο αγροτικό σύλλογο προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Ακολουθεί συνέντευξη Γ. Ασπραδάκη:

 
 
 
 
 
Εκ μέρους του αγροτικού συλλόγου ο πρόεδρος  κ. Μ. Μιχαλάκης που μίλησε στην εκπομπή ανέφερε ότι πράγματι είναι ένα σοβαρό θέμα όμως χρειάζεται χρόνος για να αντιμετωπιστεί.  Τόνισε ότι η Ιεράπετρα είναι μια αγροτική περιοχή και θα έπρεπε από τα προηγούμενα χρόνια να είχε βρεθεί λύση ώστε τώρα να μην φτάσουμε σε αυτό το οριακό σημείο. Ως σύλλογος έχουν κάποιες σκέψεις τις οποίες συζήτησαν με τον αντιδήμαρχο και αναζητείται λύση.
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη Μ. Μιχαλάκη: