Μπαρμπούνης για επίσκεψη Πλεύρη: Έρχεται αναθεώρηση δομών υγείας του Νομού Λασιθίου προς το καλύτερο

10:56 π.μ. - Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022
10:07 π.μ. - Δευ, 04/56/2022
Image: Μπαρμπούνης για επίσκεψη Πλεύρη: Έρχεται αναθεώρηση δομών υγείας του Νομού Λασιθίου προς το καλύτερο

Χωρίς καμία μεταβολή Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας στο Λασίθι

Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί. Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης κ. Γ. Μπαρμπούνης , μίλησε στον Ηχώ 99,8 στον απόηχο των συναντήσεων που έγιναν παρουσία του Υπουργού όπου τέθηκαν διάφορα θέματα.

Όπως είπε ο κ. Μπαρμπούνης, ο Υπουργός έκανε γνωστό ότι θα προκηρυχτούν άμεσα, μέσω ΑΣΕΠ, 4000 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών που θα καλύψουν σημαντικά  κενά. Ένας αριθμός νοσηλευτών θα ενισχύσει και τα νοσοκομεία του Λασιθίου. Για το ήδη επικουρικό προσωπικό θα υπάρχει  μοριοδότηση που θα τους δίνει προβάδισμα στην συγκεκριμένη προκήρυξη.  Για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανακοινώθηκε ότι  πήραν παράταση μέχρι 30/9.  

Αναφορικά τώρα με τις δομές του Λασιθίου ο Υπουργός έκανε ξεκάθαρο ότι δεν θα κλείσει κάποια δομή. Γίνεται ωστόσο αναθεώρηση του χάρτη υγείας με στόχο να παρέχονται στους Λασιθιώτες και όχι μόνο, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, ανέφερε ο κ. Μπαρμπούνης .

Ειδικότερα τώρα για το Διαλυνάκειο  όπως είπε, λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας μαζί με την  Παθολογική κλινική όπου εντάσσεται και η  κλινική φυσικής ιατρικής και  αποκατάστασης στην οποία θα ανήκει το κέντρο αποκατάστασης. Είναι αλήθεια ότι υπήρξε καθυστέρηση προσπαθώντας να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια, είμαστε όμως σε καλό δρόμο και τα αποτελέσματα αυτής της  προσπάθειας  θα φανούν σύντομα. Από εκεί και πέρα  υλοποιήσαμε το πρόγραμμα κατ΄ οίκον εμβολιασμό, εξυπηρετούμε τους   κατ΄ οίκον  ογκολογικούς  ασθενείς σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενισχυθήκαμε  με μηχανήματα τηλεϊατρικής μέσω χορηγίας, αντιμετωπίζονται τα θέματα της καθημερινότητας για την εξυπηρέτηση των ασθενών και  παράλληλα γίνονται συνεχείς προσπάθειες για συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών. ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ότι αφορά στην επέκταση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θέμα που συζητήθηκε κατά την  επίσκεψη του Υπουργείου, ή άλλα θέματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των λοιπών νοσοκομείων , δεν θέλησε να επεκταθεί, παραπέμποντας στους αρμοδίους.