Μπαρμπούνης: Πρωτογενής παραγωγή, Τουρισμός και Ναυτιλία οι τρεις άξονες του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

10:35 π.μ. - Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022
10:04 π.μ. - Τετ, 20/35/2022
Image: Μπαρμπούνης:  Πρωτογενής παραγωγή, Τουρισμός και Ναυτιλία οι τρεις άξονες του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νομού Λασιθίου και αναπληρωτής Διοικητής του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης στον Ηχώ 99,8

Στον απόηχο του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που έγινε προ ημερών στην Κρήτη παρουσία του Πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ νομού Λασιθίου και αναπληρωτής Διοικητής του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης  κ. Γιώργος Μπαρμπούνης μίλησε στον Ηχώ 99,8

Ο κ. Μπαρμπούνης σημείωσε καταρχάς, ότι από το 2020 υπάρχει μια πρωτοφανής υγειονομική  κρίση και πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία με συνέπειες στην οικονομική ζωή όλου του κόσμου, με τη Ρωσία να είναι βασικός προμηθευτής χωρών  σε ότι έχει να κάνει με το ενεργειακό και την Ουκρανία προμηθευτής ως από τους μεγαλύτερους σιτοβολώνες  με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι συνέπειες των παραπάνω δυο  κρίσεων είναι σε πολλά επίπεδα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετώπισε τις κρίσεις με στέρεες απόψεις και  στοχευμένες παρεμβάσεις στο βαθμό του δυνατού.  Αντιλαμβανόμαστε, ότι οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με ένα μεγάλο κύμα ανατιμήσεων, αλλά όσες παρεμβάσεις και εάν γίνουν  ο οικονομικός αντίκτυπος από τις δυο παραπάνω κρίσεις  είναι τόσο μεγάλος, που  αυτές, δεν επαρκούν. 

Εφαρμόστηκαν εξειδικευμένα προγράμματα για κάθε κλάδο επιχειρήσεων, δόθηκαν επιστρεπτέες, το σύστημα υγείας άντεξε κλπ. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να εξαλειφθεί η οικονομική ζημιά, σημείωσε ο κ. Μπαρμπούνης.

Πρόσθεσε, ότι η  πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την  Ευρωπαϊκή Ένωση είναι  να αναγνωριστεί όλη αυτή η κρίση ως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι ως  πρόβλημα κάθε χώρας μεμονωμένα. Η λύση πρέπει να είναι πανευρωπαϊκή και αυτό τόνισε μεταξύ άλλων  και ο Πρωθυπουργός στο προσυνέδριο.

Από εκεί και πέρα τώρα, ως προς το προσυνέδριο, πρόκειται για  μια συγκεκριμένη εσωκομματική διαδικασία  που δίνει μια ευκαιρία για  εσωτερική αναμόχλευση των διεργασιών στην κοινωνία, την οικονομία κλπ. Αναλύοντας  μάλιστα   ο Πρωθυπουργός τις θέσεις του  διαπίστωνε κανείς, ότι το μεγαλύτερο μέρος των προγραμματικών δηλώσεων έχουν υλοποιηθεί και μάλιστα εν μέσω κρίσης.

Στο επίκεντρο του προσυνεδρίου βρέθηκαν η  πρωτογενής παραγωγή, ο τουρισμός, η ναυτιλία. Ήταν και μια ευκαιρία να έρθουν στο νησί κυβερνητικά στελέχη να τεθούν σημαντικά θέματα και να γίνει εποικοδομητικός διάλογος, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ Μπαρμπούνης.