Μπινιχάκης: Τα καταστήματα της Ιεράπετρας εφαρμόζουν το clik away

12:02 μ.μ. - Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020
12:12 μ.μ. - Παρ, 11/02/2020
Image: Μπινιχάκης: Τα καταστήματα της Ιεράπετρας εφαρμόζουν το clik away

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας λέει "Μπράβο" στους καταστηματάρχες που στόλισαν τις βιτρίνες τους

Δύσκολες μέρες περνά ο εμπορικός κλάδος με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά λόγω του lockdown και των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. Το λιανεμπόριο θα μπορέσει να λειτουργήσει με click away, μια μορφή αγορών που δεν είναι καθόλα άγνωστη στα εμπορικά καταστήματα ωστόσο όμως δεν είναι ο καλύτερος τρόπος ανοίγματος. Επίσης πολλά καταστήματα δεν έχουν αναπτύξει το e-shop. Το 2020 ήταν μόνο έξοδα. Ελάχιστο ήταν το κομμάτι του τζίρου. Δυστυχώς υπάρχει κίνδυνος κάποια καταστήματα να μην καταφέρουν να ανοίξουν, τόνισε ο κ. Μπινιχάκης. Πρόσθεσε ότι άποψή τους, όπως και άλλων εμπορικών συλλόγων, είναι ότι εάν γινόταν άνοιγμα των καταστημάτων αυτό θα ήταν χρήσιμο να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου και όχι στις 21 του μήνα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και τα ψώνια της τελευταία στιγμής.

Ο κ. Μπινιχάκης κλείνοντας προέτρεψε τους καταναλωτές να επιλέξουν τα τοπικά καταστήματα για τις αγορές τους. θέλησε να μεταφέρει ένα μπράβο στους καταστηματάρχες που παρά το ότι τα μαγαζιά είναι κλειστά κάποιοι φρόντισαν τις βιτρίνες τους, τις στόλισαν και δίνουν με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Σημ.: Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον Ηχώ 99,8 πριν τις τελευταίες ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Στέλιου Πέτσα.