Μπορμπουδάκη: Παραμένει στο ξενοδοχείο καραντίνας η 53χρονη θετική στον κορωνοϊό

11:05 π.μ. - Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Παρ, 31/05/2020
Image: Μπορμπουδάκη: Παραμένει στο ξενοδοχείο καραντίνας η 53χρονη θετική στον κορωνοϊό

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση επαφών – Αρνητικά εως τώρα τα τεστ

Ανησυχία επικράτησε  τις τελευταίες ημέρες στην κοινωνία της Ιεράπετρας αλλά και του Αγίου Νικολάου για το περιστατικό με την 53 αλλοδαπή  που διέμενε το τελευταίο διάστημα στην Ιεράπετρα και  βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Οι  πληροφορίες την ήθελαν να «το έσκασε» από το ξενοδοχείο καραντίνας όπου είχε μεταφερθεί, με σκοπό  να επιστρέψει στο κατάλυμα που διέμενε στην Ιεράπετρα.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Ελένη Μπορμπουδάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι αφού διαπιστώθηκε ότι η 53χρονη είναι θετική στον κορωνοϊό αρχικά παρέμεινε στην Ιεράπετρα και στην πορεία ακολουθώντας τις οδηγίες που προβλέπονται  μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας στον Άγιο Νικόλαο όπου και παραμένει. Με αφορμή και τα δημοσιεύματα για «δραπέτευση» της ασθενούς από το ξενοδοχείο  επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές του νομού και ,όπως είπε, τη  διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξε κινητοποίηση  της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την επιστροφή της γυναίκας στο ξενοδοχείο καραντίνας. Για το όλο περιστατικό όπως και γενικότερα για την όλη διαχείριση της πανδημίας σε επίπεδο νησιού,  υπάρχει συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τον ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε η κα Διοικήτρια

Απαντώντας στη συνέχεια σε σχετικό ερώτημα είπε ότι στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης τα μέχρι τώρα δείγματα έχουν βγει αρνητικά και τα τεστ συνεχίζονται.