Μπραμιανά: Η απάντηση του προέδρου του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας στον Δήμαρχο - "Ξέρατε για την απένταξη"

11:39 π.μ. - Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023
11:10 π.μ. - Παρ, 20/39/2023
Image: Μπραμιανά: Η απάντηση του προέδρου του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας στον Δήμαρχο - "Ξέρατε για την απένταξη"

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 πρόεδρος του ΤΟΕΒ Εμμ. Παπαδάκης

Για το θέμα της απένταξης των συνοδών έργων του φράγματος Μπραμιανών, προγραμματίζεται κατεπείγουσα σύσκεψη σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας στις 19:00. Η σύσκεψη γίνεται με πρωτοβουλία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη, καθώς έπειτα από αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη πρέπει όλοι μας, με μια φωνή να απαντήσουμε δυναμικά σε ένα επιπλέον πλήγμα για την περιοχή μας, αναφέρει στο κάλεσμά του ο σύλλογος.

Στο μεταξύ χθες ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Μανώλης Παπαδάκης σε δηλώσεις του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια για την απένταξη ενός τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή. Από την πλευρά του ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε ότι το έργο απεντάχθηκε γιατί δεν ήταν εφικτό να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα ωστόσο γίνεται προσπάθεια ώστε το έργο θα ενταχθεί σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα πχ ΕΣΠΑ ή Δημοσίων Επενδύσεων. Για το θέμα τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης επικεφαλής της παράταξης "Ιεράπετρα Νέα Πορεία" επιρρίπτοντας ευθύνες για την απένταξη του έργου, στον ΤΟΕΒ σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Αντί στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας να επικεντρωθούν στο έργο και τη δουλειά τους και να αγωνιούν για τα συμφέροντα των αγροτών μας, ενεπλάκησαν και αναλώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε ένα αντιπολιτευτικό κύμα πόλωσης, υποτίμησης και ύβρεων στη Δημοτική Αρχή και στο πρόσωπο του Δημάρχου.Και το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν 60 εκατομμύρια ευρώ από την Ιεράπετρα!Από την ένταξη ενός έργου μέχρι την υλοποίησή του απαιτείται από το φορέα παρακολούθησης, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, στενή παρακολούθηση της εξέλιξης, επισκέψεις στα αρμόδια Υπουργεία και πιέσεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Δυστυχώς, ο ΤΟΕΒ αντί αυτών επέλεξε να πρωταγωνιστεί την προεκλογική περίοδο στα τοπικά ΜΜΕ και να βάλλεται εναντίον της Δημοτικής αρχής ζητώντας τα 260 χιλ. € που έτσι κι αλλιώς θα τα εισέπρατε. Ορίστε λοιπόν τα αποτελέσματα. Χάθηκε ένα τόσο μεγάλο έργο για τους αγρότες μας».

Σήμερα επανατοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Μανώλης Παπαδάκης λέγοντας ότι τον περασμένο Γενάρη έγινε ο διαγωνισμός κατατέθηκαν προτάσεις από ενδιαφερόμενους, προέκυψε μειοδότης. Έπρεπε όμως να γίνουν οι λοιπές διαδικασίες όπως ενστάσεις και βέβαια να υπογράψει ο υπουργός. Ο οποίος ήταν τότε ο κ. Καραμανλής που παραιτήθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Το θέμα είχε απασχολήσει τον ΤΟΕΒ, είχε υπάρξει επικοινωνία με τον Δήμαρχο και τον κ. Πλακιωτάκη με δεσμεύσεις για υπογραφή του έργου από τον Υφυπουργό. Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε και φτάσαμε στο σήμερα με την απένταξη του έργου, είπε μεταξύ άλλων, κάνοντας το δικό του σχόλιο για την ανακοίνωση του Δημάρχου.

Ακούστε εδώ τη δήλωση του κ. Παπαδάκη: