Μπρόκος: Προτιμήστε τα ντόπια αρνιά και κατσικάκια –Τι να προσέξετε στις αγορές σας

9:07 π.μ. - Τρίτη, 14 Απριλίου 2020
09:04 π.μ. - Τρί, 14/07/2020
Image: Μπρόκος: Προτιμήστε τα ντόπια αρνιά και κατσικάκια –Τι να προσέξετε στις αγορές σας

Η κυβέρνηση να στηρίξει τους κτηνοτρόφους που πλήττονται λόγω κορωνοϊού τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Λασιθίου

Σε επάρκεια βρίσκεται η αγορά αμνοεριφίων στο Λασίθι σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κτηνοτρόφων Νομού Λασιθίου κ. Γιάννη Μπρόκο. Η τιμή του κτηνοτρόφου κυμαίνεται από 4 εως 5 ευρώ και στα καταστήματα εκτιμά ότι μια καλή τιμή για τον καταναλωτή είναι γύρω στα 8,00 ευρώ. Ο κ. Μπρόκος καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν την ντόπια αγορά, τα ντόπια ποιοτικά προϊόντα. Κατά τις αγορές τους θα πρέπει να προσέξουν τη σφραγίδα στο κρέας που πρέπει να είναι μπλε και να γράφει πάνω Ελλας.

Στέκεται ακόμη και στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον κλάδο τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τους κτηνοτρόφους οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στους κωδικούς εκείνους που θα ενισχυθούν. Ο κτηνοτρόφος όμως πλήττεται, όπως και άλλοι, λόγω της κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά. Τα έξοδα είναι πολλά και δε υπάρχει κρατική μέριμνα για αυτούς. Όπως και στους αλιείς έτσι και για τους κτηνοτρόφους και άλλους κλάδους θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα στήριξης για να συνεχίσουν την παραγωγή τονίζει ο κ. Μπρόκος.