Μύρτος: Το παράπονο Φραγκιαδάκη για μη αξιοποίηση της δωρεάς του 50.000 ευρώ για μουσείο

11:31 π.μ. - Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023
11:04 π.μ. - Παρ, 28/31/2023
Image: Μύρτος: Το παράπονο Φραγκιαδάκη για μη αξιοποίηση της δωρεάς  του 50.000 ευρώ για μουσείο

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8

Ο κ. Βαγγέλης Φραγκιαδάκης, PhD Διδάκτωρ Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο του Μπέρκελυ, κάτοικος πλέον Μύρτου Ιεράπετρας από όπου και η καταγωγή του, με διάθεση να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις μιλά σήμερα στον Ηχώ 99,8 για την προσπάθεια να δημιουργηθεί στο Μύρτος ένα μουσείο που θα φιλοξενεί τα ευρήματα της περιοχής.

Όπως εξήγησε υπάρχει αρχαιολογική συλλογή και λαογραφικό μουσείο στο Μύρτος που στο παρελθόν λειτουργούσαν με αρχαιολόγο, τα τελευταία χρόνια όμως για λόγους που δεν γνωρίζει παραμένει κλειστό.

Ξεκίνησε τελευταία μια προσπάθεια να λειτουργήσει το μουσείο σε άλλο χώρο από αυτόν που στεγάζεται σήμερα (ο οποίος ανήκει στην εκκλησία) και παρουσιάζει αρκετά κτιριακά προβλήματα. Μάλιστα ο ίδιος είναι διατεθειμένος να κάνει μια δωρεά 50.000 ευρώ για την όλη προσπάθεια διαμόρφωσης νέου μουσειακού χώρου.

Η τοπική κοινότητα και ο Δήμαρχος είναι θετικοί στο εγχείρημα αυτό. Ωστόσο εδώ ανακύπτουν μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα, καταλληλότητα του νέου χώρου, διαδικασία μεταφοράς, φύλαξης των ευρημάτων κλπ. Στο όλο θέμα υπάρχει εμπλοκή διαφόρων υπηρεσιών, δήμου, αρχαιολογίας, εκκλησίας, με συνέπεια όλο αυτό να προκαλεί κωλυσιεργία στην όλη προσπάθεια.

Ακούστε εδώ τον κ. Φραγκιαδάκη