Μυστήριο: Το Πεντάγωνο δημοσίευσε τρία βίντεο με αερομαχίες με «UFO»

12:01 μ.μ. - Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020
12:04 μ.μ. - Τετ, 29/01/2020

Συναντήσεις αμερικανικών μαχητικών με άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα εικονίζει το υλικό που -έστω και αν είναι παλιό- δεν παύει ποτέ να εξάπτει τη φαντασία και να «γεννά» σενάρια

Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας αποχαρακτήρισε τρία βίντεο με περιστατικά κατά τα οποία μαχητικά αεροσκάφη εντόπισαν άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία κινούνταν περίεργα.

Είναι, λοιπόν, τα ίχνη αυτό που λέμε UFO; Παρά την φιλολογία και παρ’ότι πολλοί θεωρούν ότι στα βίντεο όντως εμφανίζονται UFO, δεν υπάρχει κάποια σαφής απάντηση. Και τουλάχιστον όχι από το Πεντάγωνο.

Το υπουργείο είναι προσεκτικό. Δίνει στη δημοσιότητα το υλικό, που είχε διαρρεύσει πριν από τρία χρόνια, «για να ξεκαθαρίσουν ορισμένες παρανοήσεις στη κοινή γνώμη για το αν ήταν πραγματικό ή όχι, ή αν το υλικό είναι μεγαλύτερης διάρκειας», όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η δημοσιοποίηση έγινε μετά από έλεγχο που διασφαλίζει ότι δεν αποκαλύπτονται απόρρητες δυνατότητες των αεροσκαφών ή έρευνες σε εξέλιξη. Επισήμως, κατά τον εκπρόσωπο, τα φαινόμενα παραμένουν ανεξήγητα.

Πρόκειται για υλικό που καταγράφηκε σε εκπαιδευτικές πτήσεις πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού τον Νοέμβριο του 2004 και τον Ιανουάριο του 2015.

Το ABC σημειώνει ότι το Ναυτικό περιορίστηκε στο να παραδεχτεί ότι απλώς άλλαξαν οι κανόνες αναφοράς μη αναγνωρισμένων περιστατικών.

  Πηγή: protagon.gr