Ν. Δασκαλάκης: Με ευθύνη του Υπουργείου θα χαθούν οι επιδοτήσεις του λαδιού

12:06 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022
12:12 μ.μ. - Παρ, 02/06/2022
Image: Ν. Δασκαλάκης: Με ευθύνη του Υπουργείου θα χαθούν οι επιδοτήσεις του λαδιού

Δεν ενημερώθηκαν τα ΚΥΔ παρά μόνο με e-mail οι αγρότες

Τα νεότερα αναφορικά με τις ενισχύσεις αναλύει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας κ. Νίκος Δασκαλάκης. Όπως είπε οι δικαιούχοι έχουν πάρει εως τώρα το 70% της βασικής ενίσχυσης που αντιστοιχεί στο 50% του συνόλου της ενίσχυσης. Αν κάποιος ήταν να πάρει 450 ευρώ βασική ενίσχυση στον λογαριασμό του δεν είχαν μπει στον λογαριασμό του χρήματα. Θα τα πάρει τώρα.

Γενικότερα πάντως φέτος τα χρήματα που θα διατεθούν στους παραγωγούς είναι μειωμένα καθώς, πρώτον είναι λιγότερα τα χρήματα από την Ε.Ε . και δεύτερον γιατί γίνεται μια εσωτερική ανακατανομή, εξήγησε ο κ. Δασκαλάκης δίνοντας στη συνέχεια περαιτέρω διευκρινίσεις σε ότι έχει να κάνει με τα ιστορικά δικαιώματα.

Πρόσθεσε ότι προβλήματα έχουν προκύψει με την καταγραφή στοιχείων πχ ένας λάθος αριθμός στην ταυτότητα. Η ενημέρωση απευθείας των παραγωγών και όχι μέσω των ΚΥΑ για τυχόν λάθη, έχει δυσχέρειες γιατί γίνεται ηλεκτρονικά ή με μηνύματα στο κινητό και πολλοί, ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες, δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με τα μέσα αυτά. Οπότε κινδυνεύουν να χάσουν την ενίσχυση γιατί δεν προχώρησαν σε διόρθωση. Τα χρήματα αυτά που «χάνει» ο παραγωγός θα πάνε στο εθνικό απόθεμα. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς και πού θα γίνει η κατανομή των χρημάτων αυτών.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Δασκαλάκη που αναλύει και άλλες περιπτώσεις εξαιτίας των οποίων μπορεί να χαθούν ενισχύσεις.