Ν. Δασκαλάκης: Με νόμιμες διαδικασίες η απομάκρυνση μηχανημάτων της ΕΑΣ

11:59 π.μ. - Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
11:10 π.μ. - Τετ, 16/59/2019
Image: Ν. Δασκαλάκης: Με νόμιμες διαδικασίες η απομάκρυνση μηχανημάτων της ΕΑΣ

Παρέμβαση Α. Παπαδοπετράκη

Τα φορτηγά οχήματα και οι εργασίες στο παλιό τυποποιητήριο της Ένωσης Α.Σ. Ιεράπετρας, προβλημάτισαν τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία  στην αστυνομία σε μια προσπάθεια να διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει . Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας κ. Νίκος Δασκαλάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας οτι το οικόπεδο που βρίσκεται το τυποποιητήριο αγοράστηκε από την ΕΑΣ το 1949 και αποτελεί ιδιοκτησία της ΕΑΣ και όχι της κτηματικής εταιρίας. Το απέναντι οικόπεδο που είναι οι ελαιοδεξαμενές αγοράστηκε από  την ΕΑΣ το 1949 και αυτό αποτελεί ιδιοκτησία της ΕΑΣ. Οι ελαιοδεξαμενές παραχωρήθηκαν για χρήση και συγκέντρωση ελαιολάδου το 1966 στο Υπουργείο Εμπορίου. Τα κτίσματα επί των ελαιοδεξαμενών κατασκευάστηκαν από την ΕΑΣ την περίοδο  1952 – 1956. Το κτίριο τα τελευταία χρόνια  και πιο συγκεκριμένα το 2017 και μετά από μεγάλη προσπάθεια παραχωρήθηκε ξανά στην ΕΑΣ. Θα χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή  συγκέντρωση και αξιοποίηση  ελαιολάδου σε βάθος πενταετίας. 
 
Στο  δε τυποποιητήριο ,το 1982 επί του κτιρίου αυτού, τοποθετούνται μηχανήματα τυποποίησης. Τα μηχανήματα αυτά πλέον δεν είναι κατάλληλα προς χρήση, λόγω παλαιότητας, φθορών των υλικών που σημαίνει οτι δεν μπορούν να λάβουν πιστοποίηση. Απευθύνθηκαν ωσ Ένωση  σε τυποποιητές για εξαγορά εξαρτημάτων όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Έτσι αποφασίστηκε από το Δ.Σ. να προχωρήσουν σε αξιοποίηση, πώληση υλικών προς ανακύκλωση και να ζητηθούν προσφορές  ώστε να καθαριστεί ο χώρος και αργότερα να αξιοποιηθεί. Ένας χώρος που έχει παραβιαστεί κατά το παρελθόν. Προέκυψε ενδιαφερόμενος στον οποίο ανατέθηκαν οι παραπάνω εργασίες, ο εξωτερικός χώρος του ενοικιάστηκε για τρία χρόνια και η Ένωση θα έχει έσοδα από τη διαδικασία αυτή, διευκρίνισε.
 
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρενέβη ο κ. Παπαδοπετράκης ο οποίος έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις εργασίες με τον κ. Δασκαλάκη να τονίζει ότι η Ένωση είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και το Δ.Σ. ενεργεί υπό αυτό το καθεστώς με αποφάσεις και ενημερώσεις που λαμβάνονται από το Δ.Σ. και  γενικές συνελεύσεις
 
Ακούστε εδώ τα όσα δήλωσαν στον Ηχώ 99,8 οι κ.κ. Δασκαλάκης και Παπαδοπετράκης: