Ν. Τζανάκης: Κρίσιμες οι επόμενες 10 - 15 μέρες μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Μακρύ Γιαλό

10:40 π.μ. - Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Πέμ, 26/40/2020
Image: Ν. Τζανάκης: Κρίσιμες οι επόμενες 10 - 15 μέρες μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Μακρύ Γιαλό

Θλίψη για την ξαφνική απώλεια του Γερμανού καθηγητή πρώτο θύμα κορωνοϊού στην Κρήτη

Στην Κρήτη είμαστε σε σχετικά καλή κατάσταση όσων αφορά στην εξάπλωση του κορωνοϊού για αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο διευθυντής της Πνευμονολογικής του ΠΑΓΝΗ κ. Ν. Τζανάκης. Ωστόσο επισημαίνει ότι ήταν δυσάρεστο το γεγονός της απώλειας του Γερμανού καθηγητή που είναι και πρώτος θάνατος από κορωνοϊό που καταγράφηκε στη Κρήτη. Ο Γερμανός καθηγητής βρισκόταν στο Ηράκλειο όπου δίδασκε σε σεμινάριο μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Κρήτης και τελικά εξαιτίας ξαφνικών επιπλοκών χάθηκε από την ασθένεια.

Αναφερόμενος στο επιβεβαιωμένο κρούσμα που καταγράφηκε σε μια γυναίκα στον Μακρύ Γυαλό είπε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μια αυξημένη προσοχή για περίπου 10- 15 ημέρες γιατί μπορεί κάποιος να είναι φορέας και να έχει ελαφρά συμπτώματα ή να είναι φορέας αλλά ασυμπτωματικός οπότε ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι αυξημένος.

Σε άλλη σημείο ο κ. Τζανάκης επισημαίνει για μια ακόμη φορά την ανάγκη να τηρούνται τα ατομικά μέτρα υγιεινής καθώς και να αντιληφθούμε τη σημασία του Μένουμε Σπίτι. Τονίζει δε ότι εάν έχουμε στο σπίτι μας κάποιος ο οποίος έχει συμπτώματα γρίπης θα πρέπει να αντιμετωπίζεται προληπτικά ως κρούσμα κορωνοϊού. Προσθέτει ότι στα νοσοκομεία υπάρχει ετοιμότητα και οι πολίτες που έχουν συμπτώματα θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν με τον γιατρό, τις δομές υγείας, τον ΕΟΔΥ ώστε να τους δοθούν οδηγίες.