Ν. Τζανάκης: Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού δεν αφήνουν περιθώρια χαλάρωσης

12:28 μ.μ. - Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020
12:07 μ.μ. - Πέμ, 30/28/2020
Image: Ν. Τζανάκης: Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού δεν αφήνουν περιθώρια χαλάρωσης

Ο διευθυντής της πνευμονολογικής του ΠΑΓΝΗ στον Ηχώ 99,8

Την αναγκαιότητα να τηρούμε τα μέτρα ατομική υγιεινής και προστασίας και να μην υπάρχει εφησυχασμός τόνισε για μια ακόμη φορά ο διευθυντής της πνευμονολογικής του ΠΑΓΝΗ κ. Τζανάκης Νίκος. Τόνισε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη χρήση μάσκας, το καλό πλύσιμο των χεριών και την τήρηση αποστάσεων ειδικά σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Σημείωσε ότι προβληματίζει η αύξηση κρουσμάτων στη χώρα και αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια χαλαρότητα. Μια κατάσταση όμως που δεν πρέπει να συνεχιστεί εάν θέλουμε να παραμείνουμε ασφαλείς. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους και βαπτίσεις όπου καλό είναι να αποφεύγονται οι εναγκαλισμοί και το στήσιμο στην ουρά για να ευχηθούμε. Επιλέγουμε χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων που τηρούν τα πρωτόκολλα υγιεινής. Στους ιερούς ναούς η προσέλευση να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες. Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα εμβόλιο για τις ευπαθείς ομάδες θα υπάρχει σε έναν περίπου χρόνο ενώ για το ευρύ κοινό ίσως χρειαστούν και δυο χρόνια μέχρι να βρεθεί, να γίνουν κλινικές δοκιμές, να παραχθεί σε ποσότητες τέτοιες που να καλύψουν τις ανάγκες. Είναι αναγκαίο επομένως να μάθουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας αλλά και να σεβόμαστε τον συνάνθρωπο, τόνισε.