Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ζητά ο πρώην πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

11:36 π.μ. - Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023
11:12 π.μ. - Δευ, 18/36/2023
Image: Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ζητά ο πρώην πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Τι δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Μιχάλης Μαλλιωτάκης

Αλλαγές στο θέμα με τους μετανάστες τρίτων χωρών φέρνει τροπολογία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Η τροπολογία θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη και όπως έχει γίνει γνωστό μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν μέχρι 30 Νοεμβρίου του 2023 χωρίς άδεια στην Ελλάδα, εδώ και τρία χρόνια, πλέον έχουν το δικαίωμα να τους χορηγηθεί νόμιμη άδειας διαμονής από την Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πιο συγκεκριμένα όσοι έχουν μπει παράνομα έως 30.11.23 και έχουν 3 αντί για 7 έτη αποκτούν ειδική άδεια διαμονής τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειες τους. Άρα μειώνονται οι προϋποθέσεις κατά 4 έτη.

Για το θέμα τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μιχάλης Μαλλιωτάκης σημειώνοντας ότι η τροπολογία έχει κάποια θετικά στοιχεία ωστόσο θα πρέπει να δοθούν διευκρινιστικές οδηγίες.

Εν συνεχεία μίλησε για την εμφάνιση του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Spodoptera frugiperda σε καλλιέργειες στην Κρήτης και τη σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στην Ιεράπετρα. Έκανε αναφορά στην tuta absoluta και την προσπάθεια των παραγωγών και λοιπών εμπλεκομένων να διαχειριστούν τον «εχθρό». Ακόμα μίλησε για την ίωση της καστανής ρυτίδωσης που πλήττει τους παραγωγούς τομάτας οδηγώντας πολλούς στην εγκατάλειψη της συγκεκριμένης καλλιέργειας. Τόνισε κλείνοντας την ανάγκη αλλαγών στον ΕΛΓΑ ώστε να γίνει πιο προσιτός τους παραγωγούς και να τους στηρίζει ουσιαστικά απέναντι στις νέες προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.