Να μην ανησυχούν οι αγρότες για το ΟΣΔΕ

11:38 π.μ. - Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
11:03 π.μ. - Πέμ, 04/38/2021
Image: Να μην ανησυχούν οι αγρότες για το ΟΣΔΕ

Η Ένωση εγγυάται τα δικαιώματα του αγρότη - Πάντα δίπλα σου με σεβασμό και υπευθυνότητα

Οι διαχρονικοί υποστελέχωση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η αιτία για τις χρεώσεις των παραγωγών.

Η υποστελέχωση αυτή οδήγησε τον ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρήσει την ανάθεση του ΟΣΔΕ, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, σε Φορέα Διαχείρισης. Η συνθετότητα αυτού και η ανάγκη, επιπλέον τεχνολογικής στήριξης να συμπληρώσει το έργο με τεχνικό σύμβουλο.

Αρχικά στο φορέα διαχείρισης συμμετείχαν οι συνεταιριστικές οργανώσεις, η διαδικασία όμως του ΟΣΔΕ στην πορεία, άνοιξε και σε ιδιώτες μέσω πιστοποιημένων ΚΥΔ.

Όλα τα ΚΥΔ και οι Ενώσεις, κατά συνέπεια, έχουν αναφορά στο φορέα διαχείρισης και στην τεχνική υποστήριξη του έργου.

Τα προβλήματα καθυστέρησης στο άνοιγμα της διαδικασίας του ΟΣΔΕ οφείλονται στην λήξη της σύμβασης του φορέα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η διαδικασία της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από τους αγρότες όσον αφορά τη διαδικασία του ΟΣΔΕ εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση συγκεκριμένου ΚΥΔ της περιοχής μας, να υποβαθμίζει την ποιότητα του έργου ιδιωτών μελετητών, πράγμα που συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό με προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά.

Ας κοιτάξει, λοιπόν , τα του οίκου του και ας φροντίσει να λειτουργήσει στα πλαίσια των συμβατικών του υποχρεώσεων, στο βαθμό που επιθυμεί να συμβάλλει στην εξασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των αγροτών.

Η Ένωση Ιεράπετρας, εδώ και χρόνια, με πληρότητα και επάρκεια εκτελεί αυτό το έργο προσφέροντας τα μέγιστα δυνατά στα δικαιώματα των παραγωγών. Λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτει διεκπεραιώνει υποθέσεις αγροτών και παρεμβαίνει σε Δημόσιους Φορείς για αντιμετώπιση λαθών ή παραλείψεων συνολικά του έργου του ΟΣΔ, και εξυπηρετεί καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους τους παραγωγούς, χωρίς καμιά άλλη οικονομική επιβάρυνση.

Για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, στην Ένωση λειτουργεί μελετητικό τμήμα για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων και καλεί τους Νέους Αγρότες της περιοχής μας να μην προβούν σε καμία ενέργεια ή δέσμευση πριν τη ανακοίνωση της προκήρυξης που αναμένεται το προσεχές διάστημα.