Να στηριχθούν άμεσα και ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στου τουρισμό - επισιτισμό

2:16 μ.μ. - Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020
02:05 μ.μ. - Παρ, 08/16/2020
Image: Να στηριχθούν άμεσα και ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στου τουρισμό - επισιτισμό

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λασιθίου, εκφράζει για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή του στους συνάδελφους εργαζόμενους στον κλάδο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λασιθίου, εκφράζει για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή του στους συνάδελφους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού.

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί πρέπει να σκύψουν ουσιαστικά στα τεράστια προβλήματα του κλάδου, που η ίδια προκάλεσε με τις Νομοθετικές Πράξεις της και άμεσα να λάβει πρόσθετα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων, σύμφωνα και με τις προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει, με δεδομένο το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία

του κορονοϊού.

Επιτακτική ανάγκη, επίσης, είναι όπως κηρυχθεί υποχρεωτική η ΣΣΕ στον επισιτισμό, η οποία έχει υπογραφεί από τον Δεκέμβριο του 2019 και αποτελεί τη μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση στη Χώρα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λασιθίου, από την πρώτη στιγμή μαζί με τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, Ρόδου και τη ΓΣΕΕ, στάθηκε και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τουρισμού και Επισιτισμού. Κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου από τις πρώτες μέρες της πανδημίας συμφωνώντας με την ΠΟΕΕΤ ότι πάνω από 300.000 εργαζόμενοι στον κλάδο θα μείνουν άνεργοι.

Η Κυβέρνηση οφείλει να σχεδιάσει την επόμενη μέρα, έχοντας στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και αξιοπρεπείς μισθούς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος 

Εμμ. Πεπόνης 

Ο Γεν. Γραμματέας

Εμμ. Κοκολάκης