Ναι στην μετακίνηση της πνευμονολόγου υπό την προϋπόθεση να προηγηθεί αναπλήρωση της θέσης

8:12 π.μ. - Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020
08:12 π.μ. - Τετ, 09/12/2020
Image: Ναι στην μετακίνηση της πνευμονολόγου υπό την προϋπόθεση να προηγηθεί αναπλήρωση της θέσης

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την μετακίνηση της Πνευμονολόγου του Νοσοκομείου μας, ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας καταθέτει για άλλη μια φορά τις πάγιες θέσεις του:

α) Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πρέπει να είναι αυτοδιοίκητο και όχι μια διοικητικά εξαρτώμενη μονάδα "δορυφόρος".

Ειδικότερα, το Νοσοκομείο Ιεράπετρας δεν πρέπει να αποτελεί μια υποβαθμισμένη περιφερειακή μονάδα υγείας, αλλά αυτόνομο και πλήρες Νοσοκομείο δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας με την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Νοτιοανατολικής Κρήτης».

β) Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πρέπει να καλύπτει πλήρως τις υγειονομικές ανάγκες της γεωγραφικά ιδιόμορφης περιοχής ευθύνης του, καλύπτοντας τις ανάγκες και προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων του, αλλά πρωτίστως καλύπτοντας τις ανάγκες υγείας των κατοίκων της περιοχής ευθύνης του.

Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πρέπει να αποτελεί οργανισμό πλήρως στελεχωμένο, να εκσυγχρονίζεται και να αναδιαμορφώνεται σύμφωνα με τις εξελισσόμενες ανάγκες της περιοχής ευθύνης του. Ως εκ τούτου διεκδικούμε την αειφόρο αναβάθμιση του.

Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για τις οποίες και απαιτούμε να προκηρυχθούν άμεσα.

Ως Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, επιμένουμε στη διαφωνία μας σχετικά με τις αποσπάσεις προσωπικού από το νοσοκομείο μας, γιατί μέσω αυτής της πρακτικής χτίζεται σταδιακά ένα κακό προηγούμενο. Με τις αποσπάσεις μένουν οι θέσεις του δικού μας Νοσοκομείου κενές και χωρίς πρόληψη να καλυφθούν. Το Νοσοκομείο μας έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως σκαλοπάτι εισόδου στο ΕΣΥ από άτομα, που στη συνέχεια απομακρύνθηκαν μέσω απόσπασης σε άλλο Νοσοκομείο.

Διεκδικούμε επίσης τη στέγαση και ανάπτυξη της πολύτιμης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε δομή ξεχωριστή από αυτήν το Νοσοκομείου και την άμεση υλοποίηση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Με βάση τις παραπάνω θέσεις και σεβόμενοι την επιθυμία της καθ’ όλα καταξιωμένης γιατρού πνευμονολόγου, συμφωνούμε για την μετακίνηση της, υπό την προϋπόθεση να προηγηθεί αναπλήρωση της θέσης. Η υποστελέχωση δε της παθολογικής κλινικής κάνει αδιανόητη αυτή την ενέργεια. Είναι μεγάλη η αναγκαιότητα της παρουσίας ειδικών πνευμονολόγων, ιδιαίτερα σ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Ομόφωνα για το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ο Πρόεδρος Ανδρέας Μαμαντόπουλος

Ο Γραμματέας

Χαράλαμπος Κανάκης