Ναρκωτικές ουσίες έκρυβε το ύποπτο πλοίο που οδηγήθηκε στην Ιεράπετρα

2:06 μ.μ. - Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018
02:03 μ.μ. - Σάβ, 03/06/2018
Image: Ναρκωτικές ουσίες έκρυβε το ύποπτο πλοίο που οδηγήθηκε στην Ιεράπετρα

Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του Λιμενικού Σώματος για μεταφορά παράνομου φορτίου

 
Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε από τις λιμενικές αρχές όπως τελικά διαπιστώθηκε, το πλοίο που εντοπίστηκε να πλέει 40 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας και οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας, μετέφερε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Τα ναρκωτικά  θα μεταφερθούν σε χώρο του Λιμεναρχείου ενώ το πλήρωμα του σκάφους που από χθες ανακρίνονται τελικά συνελήφθει.
Θυμίζουμε ότι χθες  στο λιμάνι της Ιεράπετρας μεταφέρθηκε λίγο  μετά το μεσημέρι  το πλοίο Celine Star που εντοπίστηκε να πλέει 40 μίλια νότια της Ιεράπετρας και υπήρχαν υποψίες ότι πιθανότατα μεταφέρει εκρηκτικό υλικό.
Το ύποπτο πλοίο παρακολουθούσαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και το ΠΛΣ του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας. Επισης στην επιχείρηση συνέδραμαν αεροσκάφη  καθώς και η Ειδική Μονάδα Υποβρυχίων Αποστόλων Κατά την αρχική έρευνα που έγινε δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά και ερευνάται εάν μεταφέρει άλλο ύποπτο υλικό. Αλλά και η πιθανότητα το πλήρωμα να έριξε στην θάλασσα ύποπτο φορτίο. Το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας ήταν συνεχώς σε ετοιμότητα ενώ στην Ιεράπετρα μετέβη και ο Διοικητής της 7ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Σώματος Κρήτης κ. Αλεξανδράκης.