NASA: Μόλις σε τρεις ημέρες 17χρονος μαθητευόμενος ανακάλυψε νέο πλανήτη

8:37 π.μ. - Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
08:01 π.μ. - Δευ, 20/37/2020
Image: NASA: Μόλις σε τρεις ημέρες 17χρονος μαθητευόμενος ανακάλυψε νέο πλανήτη

«Υπέπεσε στην αντίληψή μου μια μείωση του εκπεμπόμενου φωτός από τα άστρα. Αυτό αποτελούσε ένδειξη ότι κάτι υπήρχε» ανέφερε ο 17χρονος

Εντύπωση προκαλεί η ανακάλυψη που έκανε 17χρονος μαθητευόμενος μόλις την τρίτη ημέρα παραμονής του στη NASA. Ο μαθητής Λυκείου από τη Νέα Υόρκη παρατήρησε μια αλλαγή στο φως που εξέπεμπε ένα ηλιακό σύστημα σε απόσταση 1.300 ετών φωτός, χρησιμοποιώντας το το διαστημικό τηλεσκόπιο Transiting Exoplanet Surve Satellite (TESS) της NASA.

«Υπέπεσε στην αντίληψή μου μια μείωση του εκπεμπόμενου φωτός από τα άστρα. Αυτό αποτελούσε ένδειξη ότι κάτι υπήρχε. Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για έναν άλλο πλανήτη» δήλωσε ο 17χρονος, που προσείλκυσε μετά τη σπουδαία ανακάλυψή του το ενδιαφέρον αμερικανικών και διεθνών ΜΜΕ.

Κι όχι ένας τυχαίος πλανήτης, αλλά ο πρώτος που ανακάλυψε η NASA και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από δύο αστέρια κι όχι ένα. Ο πλανήτης με την ονομασία TOI 1338 b είναι σχεδόν επτά φορές μεγαλύτερος από τη Γη και βρίσκεται στον αστερισμό Pictor.

Ο Cukier, μαθητής του λυκείου Scarsdale της πολιτείας της Νέας Υόρκης, πήγε το περασμένο καλοκαίρι ως μαθητευόμενος στο Διαστημικό Κέντρο Goddard της NASA στο Γκρίνμπελτ του Μέριλαντ, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναζήτησης πλανητών που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από δύο αστέρια.

Εκεί του ανατέθηκε να ερευνά μέσω του TESS την αυξομείωση της φωτεινότητας των αστεριών – πιθανή ένδειξη ενός νέου πλανήτη, όπως είπε στο NBC.

ethnos.gr