Νέα 24ωρη απεργία για τους ναυτεργάτες – Δεμένα τα πλοία

3:05 μ.μ. - Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021
03:02 μ.μ. - Τετ, 24/05/2021
Image: Νέα 24ωρη απεργία για τους ναυτεργάτες – Δεμένα τα πλοία

«Μετά από την αδιαλλαξία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας αποφασίσαμε νέα 24ωρη απεργία»

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η εξ αποστάσεως σύσκεψη των εκπροσώπων των 13 ναυτεργατικών σωματείων, που αποφάσισαν την κήρυξη της 48ωρης απεργίας του κλάδου την Τρίτη και Τετάρτη 23 και 24 Φεβρουαρίου, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού μας ξεκαθάρισε αρχικά ότι, σε αυτή την κινητοποίηση δε συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), και ότι μετά την αδιάλλακτη στάση -στη σύσκεψη που προηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης- του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ Γιάννη Πλακιωτάκη, που δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματα τους, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους με μια νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κρατώντας σε αγωνία την αποκλεισμένη νησιωτική Ελλάδα και την Κρήτη.

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την απεργιακή μας κινητοποίηση για άλλες 24 ώρες και αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσουμε εκ νέου οι εκπρόσωποι των 13 ναυτεργατικών σωματείων για να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση. Στη σύσκεψη όπου κληθήκαμε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ Γιάννη Πλακιωτάκη, δεν υπήρξε πρόοδος, γιατί δεν έγιναν δεκτά από τον υπουργό τα δίκαια αιτήματα μας», μας είπε ο γραμματέας της ΠΕΝΕΝ κ. Απόστολος Μπανάσιος, τονίζοντας ότι η απόφαση τους θα ανακοινωθεί με δελτίο Τύπου λίγο αργότερα.

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ε.Ν. κ Γιάννη Πλακιωτάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 10 πμ, συνάντηση με αντιπροσωπεία των 13 ναυτεργατικών σωματείων.

«Η πρόσκληση για συνάντηση του ΥΕΝ συνοδεύτηκε με την προτροπή ότι έχει να προσθέσει νέα στοιχεία στην απάντησή του απ’ τα όσα μας είχε αναφέρει στη τελευταία σύσκεψη που έγινε μαζί του και τα οποία ομόφωνα θεωρήθηκαν εμπαιγμός και κοροϊδία. Προσήλθαμε στη νέα συνάντηση «κρατώντας μικρό καλάθι», διδασκόμενοι από την μακρόχρονη πείρα μας ότι το αστικό πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποί του δεν υποχωρούν εύκολα στη πολιτική που έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν στο χώρο της ναυτιλίας και είναι βαθιά δεσμευμένοι στο εφοπλιστικό κατεστημένο! Μια πολιτική η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα και στα εφοπλιστικά συμφέροντα! Η ανησυχία τους για την απεργία και το ενδεχόμενο κλιμάκωσής της είναι κατανοητή, όπως και ο κίνδυνος για αυτούς αυτή να πάρει μαζικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά με την αλληλεγγύη ευρύτερα των εργαζομένων», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δελτίο Τύπου της η ΠΕΝΕΝ

Η ΠΕΝΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πηγή: Νέα Κρήτη