Νέα έκρηξη σε ATM στην Πεντέλη

5:06 μ.μ. - Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018
05:01 μ.μ. - Τρί, 23/06/2018
Image: Νέα έκρηξη σε ATM στην Πεντέλη

Για 80 ανατινάξεις σε 5 μήνες κάνουν λόγο οι Αρχές

Πονοκέφαλος έχουν γίνει για την Αστυνομία τα καθημερινά πλέον χτυπήματα των “plofkraakers”, την ίδια ώρα που στην Ασφάλεια έχουν εντείνει τους ρυθμούς τους για να μπορέσουν να εντοπίσουν τα ίχνη τουλάχιστον μίας ομάδας με τα περισσότερα χτυπήματα και να την εξαρθρώσουν.
 
Σύμφωνα με τις Αρχές, υπάρχουν τρεις συμμορίες που χτυπούν τα ΑΤΜ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρώτες απόπειρες ανατίναξης και ληστείας των ΑΤΜ ήταν αποτυχημένες, καθώς οι δράστες ουσιαστικά πειραματίζονταν με τις ποσότητες αερίου που θα πρέπει να χρησιμοποιούν ώστε να «ανοίγουν» τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.Πλέον, φαίνεται πως έχουν καταλήξει στη δοσολογία που χρειάζεται για να είναι πετυχημένη μία «ένεση» σε ΑΤΜ.
 
Οι τρεις συμμορίες τους τελευταίους πέντε μήνες, από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2017, έχουν προβεί σε τουλάχιστον 80 ανατινάξεις ΑΤΜ με τη μέθοδο Plofkraak (50 στην Αττική και 30 στην υπόλοιπη Ελλάδα), εκ των οποίων οι 40 το τελευταίο δίμηνο (25 στην Αττική, 15 στην υπόλοιπη Ελλάδα). 
 
Αυτές οι τρεις συμμορίες έχουν χτυπήσει σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως σε Καλύβια, Ίλιον, Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη, Κρυονέρι, Μενίδι, Σπάτα, Πειραιά, Σαλαμίνα, αλλά και στην επαρχία, όπως σε Οινόφυτα, Αταλάντη, Χαλκίδα, Νέα Πέραμο, Πολύδροσο Φωκίδας, Λουτρά Ωραίας Ελένης, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο. 
 
Το τελευταίο χτύπημα σημειώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τις 4, ξημερώματα Tρίτης, όπου άγνωστοι αφού παροχέτευσαν μίγμα αερίου σε ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο στην πρόσοψη σουπερμάρκετ, επί της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πεντέλη, το ανατίναξαν και αφαίρεσαν τις κασετίνες με τα χρήματα.
 
Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές τόσο στο ΑΤΜ όσο και στην πρόσοψη του σουπερμάρκετ, ενώ παρά την κινητοποίηση της Αστυνομίας, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των δραστών.
 
 
 
Πηγές: iefimerida.gr, http://news247.gr