Νέα προφυλάκιση για την απαγωγή της 4χρονης - Άφαντος ο πατέρας της

2:13 μ.μ. - Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017
02:02 μ.μ. - Κυρ, 05/13/2017
Image: Νέα προφυλάκιση για την απαγωγή της 4χρονης - Άφαντος ο πατέρας της

Μια 49χρονη Ολλανδέζα προφυλακίστηκε σήμερα με απόφαση του Δικαστηρίου στη Λευκωσία για εμπλοκή της στην απαγωγή της τετράχρονης Marie – Eleni από τον Νορβηγό πατέρα της

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για την οικιακή βοηθό του πατέρα της ανήλικης.
 
Υπενθυμίζεται ότι έχει συλληφθεί ακόμα ένας 44χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος παρέλαβε το παιδί και τον Νορβηγό από σημείο κοντά σε αυτό που έγινε η απαγωγή και τους μετέφερε σε προάστιο της Λευκωσίας, έναντι αμοιβής 100 ευρώ. 
 
Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, ο οδηγός ανέφερε πως δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απαγωγή. 
 
Ο εκπρόσωπους Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, με αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού, προσθέτοντας ότι τα δεδομένα στην υπόθεση αλλάζουν συνεχώς.
 
Ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται υπό κράτηση για την υπόθεση ανέρχεται συνολικά στους τέσσερις.
 
 «Εγώ πήρα το παιδί»
 
Ο Νορβηγός πατέρας της μικρής Marie – Elenh, Torkel Grimsruid, σύμφωνα με δήλωση που έκανε μέσω του δικηγορικού γραφείου που τον εκπροσωπεί στο Όσλο υποστηρίζει ότι πήρε ο ίδιος το παιδί από το νηπιαγωγείο κι όχι δυο κουκουλοφόροι. Ο Grimsruid αρνείται επίσης το γεγονός που μεταδίδεται, ότι η μητέρα του 4χρονου κοριτσιού σπρώχθηκε, προκειμένου να της αρπάξουν το παιδί την ώρα που το κατέβαζε στο νηπιαγωγείο. 
 
Η ανακοίνωση συμπληρώνει ότι η «είδηση που μεταδίδεται από τα ΜΜΕ ότι δυο κουκουλοφόροι πήραν το παιδί, δεν είναι σωστή».
 
Η δήλωση του πάντως διαψεύδεται από τα όσα έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές της υπόθεσης αφού έρχεται σε αντίθεση με όσα ο οδηγός ταξί που συνελήφθη ανέφερε στην κατάθεσή του.
 
Θεωρείται δεδομένο ότι ο πατέρας είχε συνεργούς, αφού με βάση την παραδοχή του οδηγού παρέλαβε τον πατέρα και την τετράχρονη από την Ακρόπολη και τους μετέφερε στο Τσέρι, εκεί όπου τους ανέμενε άλλο άτομο με αυτοκίνητο με το οποίο συνέχισαν τη διαφυγή τους προς τα κατεχόμενα. 
 




Πηγή: protothema.gr