Νέα Σμύρνη: Δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή σε βάρος του 22χρονου

2:40 μ.μ. - Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021
02:05 μ.μ. - Παρ, 07/40/2021
Image: Νέα Σμύρνη: Δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή σε βάρος του 22χρονου

Πλημμεληματική ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στον 22χρονο επιδειξία, που συνελήφθη έπειτα από την καταγγελία νεαρής γυναίκας από τη Νέα Σμύρνη για σεξουαλική παρενόχληση

Ο κατηγορούμενος παραπέμπεται να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε λίγο μετά τις 13:00 σήμερα στον εισαγγελέα και εμφανίστηκε συνοδευόμενος από δυο αστυνομικούς ενώ με μία μπλούζα είχε καλυμμένο το πρόσωπό του.

Ο νεαρός που ακολούθησε κοπέλα μέχρι το σπίτι της στη Νέα Σμύρνη με το μόριό του έξω, έχει ταυτοποιηθεί για ακόμη τέσσερις παρόμοιες σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Η δράση του αποκαλύφθηκε ύστερα από την απόφαση της νεαρής γυναίκας να τον καταγγείλει ανεβάζοντας στο Facebook βίντεο από κάμερα ασφαλείας και φωτογραφίες του. Αυτή η ανάρτηση ήταν που κινητοποίησε και τις αρχές καθώς πυροδοτήθηκε ένα κύμα υποστήριξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο βίντεο, εμφανίζεται η 25χρονη να μπαίνει στην πολυκατοικία και πίσω της να εμφανίζεται ο 22χρονος συλληφθείς έχοντας το μόριό του έξω από το παντελόνι. Όπως φαίνεται, ο 22χρονος άγγιξε την πόρτα για να δει αν είναι ανοιχτή πριν να αποχωρήσει σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό. Το γεγονός αυτό βοήθησε και τις αρχές να λάβουν τα δακτυλικά του αποτυπώματα και να τον εντοπίσουν.

Τι δηλώνουν ο πατέρας και ο δικηγόρος του 22χρονου

Την ίδια στιγμή, στο Star μίλησαν ο πατέρας του νεαρού καθώς και ο δικηγόρος του. «Το παιδί είναι τέλειο, από κει και πέρα τι άλλο να σου πω;», δηλώνει ο πατέρας του 22χρονου. «Είναι φοιτητής και εργάζεται. Είναι πολύ καλό παιδί, ευαίσθητο. Ποτέ δεν έχει δείξει τέτοια στοιχεία» είπε. «Ο πελάτης μου αρνείται κάθε κατηγορία και το αδίκημα ακόμα και αν υποτίθεται ότι έχει γίνει, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα», δηλώνει, από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 22χρονου, Γιώργος Μυταλούλης.

«Πάλι καλά που είχα τα κλειδιά στο χέρι, αλλιώς δεν ξέρω τι θα γινόταν…»

«Δεν μιλήσαμε καθόλου, δεν ανταλλάξαμε καμία λέξη, απλά ήταν από πίσω μου όλη την ώρα και εγώ απλά μπήκα μέσα στην πολυκατοικία μου γρήγορα, πάλι καλά που είχα τα κλειδιά στο χέρι δηλαδή, αλλιώς δεν ξέρω τι θα γινόταν…», είπε η νεαρή κοπέλα μιλώντας στο Mega.

«Αρχικά γύρισα να χαιρετήσω μία φίλη μου που έφευγε και είδα έναν άνθρωπο από πίσω μου να με ακολουθεί ας πούμε και εκεί σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά, γιατί ήταν αργά το βράδυ και ήμασταν μόνες μας στον δρόμο οπότε φοβήθηκα σαν γυναίκα» πρόσθεσε. «Τον είδα μετά από τις κάμερες της πολυκατοικίας ότι είχε βγάλει έξω το μόριό του… Και τότε έπαθα ένα σοκ, γιατί δεν το είχα δει εκείνη την ώρα. Εκείνη την ώρα δεν το είδα, όχι, ήτανε πιο μακριά μου και είχε σκοτάδι, οπότε δεν το είδα» επεσήμανε η ίδια.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η σχετική ανακοίνωσή της ΕΛΑΣ αναφέρει: «Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 6-5-2021 στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, 22χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Μετά από καταγγελία ημεδαπής, άτομο την προσέγγισε πρώτες πρωινές ώρες της 6-5-2021 κατά την επιστροφή στην οικία της, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια της στο πεδίο της γενετήσιας ζωής της.

Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Σμύρνης και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ταυτοποιήθηκε και στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της ανωτέρω πράξης. Ο κατηγορούμενος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

tvxs.gr