Νέα Σμύρνη / Την Παρασκευή η απολογία του 18χρονου που σκότωσε τον αδερφό του

9:40 π.μ. - Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023
09:12 π.μ. - Πέμ, 28/40/2023
Image: Νέα Σμύρνη / Την Παρασκευή η απολογία του 18χρονου που σκότωσε τον αδερφό του

Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο Παρασκευή ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος, ο οποίος πάνω σε καβγά, σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή. Τότε ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος. Ο τραυματίας έφηβος διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας, από τη δικαιοσύνη και την κοινωνία» τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις η μητέρα του 18χρονου.

Ο 18χρονος κατηγορούμενος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές καθώς είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2022 από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης για την τέλεση δύο ληστειών.

Πέντε μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2022 είχαν συλληφθεί τόσο ο 18χρονος όσο και ο 16χρονος αδελφός του για ενδοοικογενειακή βία μετά από καβγά που είχαν και πάλι για τα ρούχα.

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Τρίτης το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση που ενημέρωνε ότι από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη ακούγονται φωνές.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία του.

tvxs.gr