Νέα συνέλευση για τις ανεμογεννήτριες την Κυριακή 31/5/20 στην πλατεία Επισκοπής

1:16 μ.μ. - Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
01:05 μ.μ. - Παρ, 29/16/2020
Image: Νέα συνέλευση για τις ανεμογεννήτριες την Κυριακή 31/5/20 στην πλατεία Επισκοπής

Τομαδάκης και Δασενάκης στον Ηχώ 99,8 για τα θετικά και αρνητικά της επένδυσης του αιολικού πάρκου

Νέα ανοικτή Συνέλευση της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31/5/20 στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία της Επισκοπής. Ο κ. Γιώργος Τομαδάκης μέλος της επιτροπής και μέλος του Τ.Σ. Κάτω Χωριού σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι θα γίνει συζήτηση για τα νέα δεδομένα, τις αρχαιότητες της περιοχής, την πράσινη ενέργεια και όσα άλλα θέματα θέσουν οι συμμετέχοντες ώστε να λυθούν τυχόν απορίες.

Ο κ. Τομαδάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τ.Σ. Κάτω Χωριού όπου παραβρέθηκε και η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη. Επεσήμανε ότι το Τ.Σ. παραμερίζεται σε αποφάσεις που λαμβάνονται για την κοινότητα. Έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση για την πάγια, την πρόσληψη του προσωπικού, να ιεραρχούνται οι ανάγκες και να δρομολογούνται έργα. Να υπάρχει διαφάνεια. Επίσης δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση, ενημέρωση για το επιχειρησιακό σχέδιο που κατατίθεται μέχρι τον Ιούνιο ώστε να ενταχθεί στον προϋπολογισμού. Όλο αυτό δεν ικανοποιεί, σημείωσε ο κ. Τομαδάκης. Είπε ακόμη ότι στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν κάτοικοι που διαμαρτύρονταν διότι θα χαλάσει ο δρόμος που οδηγεί στο αιολικό πάρκο και ζήτησαν από το Τ.Σ. να βγάλει απόφαση. ο κ. Τομαδάκης έθεσε και τον προβληματισμό για το εάν υπάρχει κίνδυνος να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί προς την περιοχή Άσαρη.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρενέβει ο κ. Φίλλιπος Δασενάκης πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαδιανών υποστήριξε ότι η πλειοψηφία κατοίκων από Επισκοπή, Πάνω Χωριό, Παπαδιανά θέλει το έργο του αιολικού πάρκου. Στα θετικά της επένδυσης όπως είπε είναι, τα ανταποδοτικά οφέλη που θα έχει η κοινότητα καθώς θα δοθεί ένα ποσό γύρω στις 30.000 ευρώ, οι θέσεις εργασίας, η πράσινη ενέργεια κ.α. Ο κ. Δασενάκης έθεσε και το ερώτημα τι θα γίνει εάν οριστεί η περιοχή ως αρχαιολογική ζώνη Α΄ με τον κ. Τομαδάκη να απαντά ότι κάποιοι κινδυνολογούν.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: