Νέα τουρκική NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο

10:25 π.μ. - Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020
10:08 π.μ. - Πέμ, 27/25/2020
Image: Νέα τουρκική NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο

Ασκήσεις στην περιοχή με πραγματικά πυρά

Η Τουρκία εξέδωσε σήμερα νέα NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η άσκηση σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά θα γίνει 1-2 Σεπτεμβρίου, στα ανοιχτά της Μερσίνας στα βόρεια της Κύπρου.

Η νέα NAVTEX "έρχεται" την ημέρα που λήγει η επέκταση της NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, τη NAVTEX είχε προαναγγείλει σε σημερινό της δημοσίευμα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», σε άρθρο με τίτλο ««Το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει».

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα υποστηρίζει ότι το ερευνητικό πλοίο δεν θα επιστρέψει απόψε σε κάποιο τουρκικό λιμάνι, μετά τη λήξη της Navtex, κι ότι οι ερευνητικές του δραστηριότητες θα επεκταθούν με νέα Navtex, που θα εκδοθεί, μέχρι εκεί που τελειώνουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Ρόδου.

«Η προθεσμία που ορίστηκε για τις δραστηριότητες του πρώτου σταδίου των ερευνών του Oruc Reis στην περιοχή λήγει σήμερα (27 Αυγούστου). Ωστόσο, το Oruc Reis αναμένεται να συνεχίσει τις δραστηριότητές του χωρίς να επιστρέψει σε λιμάνι», αναφέρει η «Γενί Σαφάκ», υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Τούρκου προέδρου μετά την έκδοση της Navtex της Ελλάδας για άσκηση στην ίδια περιοχή: «Επέκτεινα τη Navtex μέχρι τις 27 Αυγούστου. Αποτελεί κόμμα ή τελεία; Επιτρέψτε μου να βάλω κόμμα προς το παρόν», είχε πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.