Νέες «αναταράξεις» στο λιμάνι Ηρακλείου - Απομακρύνονται οι πλωτές εξέδρες

9:20 π.μ. - Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018
09:06 π.μ. - Κυρ, 03/20/2018
Image: Νέες «αναταράξεις» στο λιμάνι Ηρακλείου - Απομακρύνονται οι πλωτές εξέδρες

Νέες αναταράξεις στο λιμάνι του Ηρακλείου και στο πλαίσιο του μάστερ πλαν του Οργανισμού Λιμένος μετά τις νέες παρατηρήσεις της Αρχαιολογίας

Τα πάνω κάτω στο λιμάνι του Ηρακλείου φέρνουν οι νέες παρατηρήσεις της Αρχαιολογίας για το master plan του λιμανιού, με τον Οργανισμό Λιμένος να καλείται να προχωρήσει εκ νέου σε νέες τροποποιήσεις ώστε ο μεγαλόπνοος σχεδιασμός να πάρει σάρκα και οστά.
 
Νέες αναταράξεις στο λιμάνι του Ηρακλείου και στο πλαίσιο του μάστερ πλαν του Οργανισμού Λιμένος μετά τις νέες παρατηρήσεις της Αρχαιολογίας.
 
Οι πλωτές εξέδρες και τα σκάφη αναψυχής θα πρέπει να απομακρυνθούν σε βάθος χρόνου από τον ενετικό λιμένα και να χωροθετηθούν σε χώρο δίπλα από το λιμεναρχείο Ηρακλείου.  Η δημιουργία νέου λιμένα αναψυχής τύπου μαρίνας φέρνει αλλαγές και στη τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας για το μεγάλο πρότζεκ με τα υδροπλάνα.
 
Τις νέες τροποποιήσεις για τις οποίες πρόκειται να εναρμονιστεί ο ΟΛΗ, αποκαλύπτει ο Πρόεδρος του Οργανισμού.
 
Στον ενετικό λιμένα θα παραμείνουν τα αλιευτικά και τα μικρά σκάφη, ωστόσο …φουρτούνες στο λιμάνι και στο παραλιακό μέτωπο προκαλούν οι παρατηρήσεις της Αρχαιολογίας σε σχέση με το ξήλωμα κατασκευών όπως το στέγαστρο επιχειρήσεων, περιπτέρου και Αλιέων.
 
Παράλληλα, μπαίνει φραγμός στην επέκταση του δημοτικού αναψυκτήριου, με την ανύψωση ορόφου.
 
Με βάση τη τροποποίηση του μάστερ πλαν, το αστικό ΚΤΕΛ θα πρέπει να μετεγκατασταθεί ενώ σε ότι αφορά στο κτίριο της διοίκησης του ΟΛΗ, αναφέρεται ότι μπορεί να συντηρηθεί, όμως σε ενδεχόμενη κατεδάφιση δεν θα αντικατασταθεί με άλλο κτίριο.
 
 
Πηγή: neakriti.gr