Νέες τουρκικές NAVTEX για ρωσικές ασκήσεις

8:18 π.μ. - Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020
08:09 π.μ. - Πέμ, 03/18/2020
Image: Νέες τουρκικές NAVTEX για ρωσικές ασκήσεις

Δύο NAVTEX για άσκηση ρωσικών πλοίων με πραγματικά πυρά στις περιοχές όπου πραγματοποιούν έρευνες το «Ορούτς Ρέις» στα νότια του Καστελλόριζου και το «Μπαρμπαρός» στα ανοιχτά της Κύπρου

Δύο NAVTEX για άσκηση ρωσικών πλοίων με πραγματικά πυρά στις περιοχές όπου πραγματοποιούν έρευνες το «Ορούτς Ρέις» στα νότια του Καστελλόριζου και το «Μπαρμπαρός» στα ανοιχτά της Κύπρου εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας. Συγκεκριμένα, με τη NAVTEX 1102/20 προαναγγέλλονται ασκήσεις από τις 8 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου σε τμήμα της έκτασης στην οποία δραστηριοποιείται το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» στα νότια του Καστελλόριζου και η οποία βρίσκεται εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εκτός ευθύνης Αθήνας.

Με τη NAVTEX 1103/20 προαναγγέλλονται ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην περιοχή δραστηριοποίησης του έτερου ερευνητικού πλοίου «Μπαρμπαρός» στα ανοιχτά της Κύπρου από τις 17 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτή τη δεύτερη NAVTEX εκδόθηκαν NOTAM και από τη Λευκωσία. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη NAVTEX καταγράφεται λίγο μετά τη σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας για την άρση του εμπάργκο εξαγωγής μη φονικών όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

kathimerini.gr