Νεκρός ο Κυριάκος Μαμιδάκης

9:00 π.μ. - Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016
09:04 π.μ. - Πέμ, 07/00/2016
Image: Νεκρός ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Οι εταιρίες Bluegr και Πολυχώρος Αθηναΐς (Τζίνας και Μαριλένας Μαμιδάκη) διευκρινίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την MAMIDOIL-JETOIL.

 
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το αίτημα ένταξης της Jetoil στο άρθρο 99, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης βρέθηκε νεκρός, στο σπίτι του, στον Διόνυσο Αττικής.  Τα πρώτα στοιχεία «δείχνουν» αυτοκτονία, αφού, δίπλα στον ηλικίας 84 ετών επιχειρηματία από την Κρήτη βρέθηκε ένα όπλο.
 
 Η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Mamidoil Jetoil είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, για λόγους ρευστότητας. Οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές και το Δημόσιο έφθαναν στο τέλος του 2015 τα 314 εκατ. Ευρώ. Από αυτά, τα  173 εκατομμύρια ήταν σε τράπεζες και 78 εκατομμύρια ήταν σε προμηθευτές. Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας ήταν  περί τις  600.000 ευρώ,  ενώ οι απαιτήσεις της εταιρείας από πελάτες κ.λπ. ήταν 174 εκατομμύρια. 

Με αφορμή το θάνατο του Κυριάκου Μαμιδάκη και διάφορα δημοσιεύματα, οι οικογένειες Τζίνας και Μαριλένας Μαμιδάκη έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι  ουδεμία σχέση έχουν με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας MAMIDOIL JETOIL συμφερόντων Κ. & Ν. Μαμιδάκη οι δικές του επιχειρήσεις.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή,  οι τουριστικές επιχειρήσεις  Ι. Μαμιδάκη BLUEGR A.E.,  και ο Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΙΣ, δεν έχουν καμία σχέση με την ΜΑΜΙDOIL – JETOIL. Στην ίδια ανακοίνωση, οι εταιρίες Bluegr και Αθηναΐς δεν έχουν κανένα πρόβλημα ρευστότητας.