Νέο κρούσμα κορωνοϊού στο ΙΤΕ: Ανησυχία στο ίδρυμα

11:22 π.μ. - Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020
11:11 π.μ. - Δευ, 09/22/2020
Image: Νέο κρούσμα κορωνοϊού στο ΙΤΕ: Ανησυχία στο ίδρυμα

Νέες μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν και στο Λασίθι από την ιχνηλάτηση επαφών της φοιτήτριας και του ιερέα

Νέος συναγερμός σήμανε στο στο Ίδρυμα Έρευνα και Τεχνολογίας, στο Ηράκλειο καθώς επιβεβαιώθηκε ένα ακόμα κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό μόλυνσης στο ΙΤΕ εντείνοντας την ανησυχία στο ίδρυμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το νέο κρούσμα δεν σχετίζεται με τα δύο προηγούμενα, ενώ έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ένας ολόκληρος όροφος στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος έχει κλείσει και έχει ξεκινήσει η απολύμανση των χώρων.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο προηγούμενα κρούσματα κορωνοϊού στο ΙΤΕ αφορούσαν σε φοιτητές οι οποίοι παρακολουθούσαν το ίδιο εργαστήριο στο πλαίσιο των σπουδών τους.

Πάρτι, μαθήματα αγιογραφίας και τα κρούσματα κορωνοϊού πήραν την ανιούσα στο Λασίθι

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Κυριακής για 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί γνώριζαν ανεπίσημα.

Ότι η περιοχή μπαίνει δυστυχώς "δυνατά" στο χάρτη των κρουσμάτων, την ώρα που οι πληροφορίες του cretalive αναφέρουν ότι θα υπάρχει και συνέχεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τουλάχιστον 4 ακόμα άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό τις τελευταίες ώρες στο Λασίθι. Πρόκειται για άτομα που χαρακτηρίζονται επαφές της φοιτήτριας η οποία συμμετείχε σε πάρτι στα Χανιά αλλά και του ιερέα, που - όπως γράψαμε χθες, διαγνώστηκε θετικός και το προηγούμενο διάστημα είχε συναναστραφεί με αρκετό κόσμο, με αφορμή και κάποια μαθήματα αγιογραφίας. Το κρούσμα που συνδέεται με τον ιερέα εντοπίστηκε σε μοναστήρι και αφορούσε σε άτομο που αποτελούσε στενή επαφή του ιερωμένου.

Η ιχνηλάτηση σε όλες τις περιπτώσεις συνεχίζεται και εκτιμάται ότι θα προκύψουν αρκετά ακόμα κρούσματα στην περιοχή.

cretalive.gr