Νέο περιστατικό παραβατικότητας τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

10:37 π.μ. - Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020
10:09 π.μ. - Τετ, 16/37/2020
Image: Νέο περιστατικό παραβατικότητας τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Όπως καταγγέλλει σε επιστολή του ο σύλλογος εργαζομένων σε ανακοίνωση του ,μόλις χτες συνέβησαν 2 από αυτά, με διαφορά λίγων ωρών.

Το απόγευμα περιφερόταν στους χώρους του νοσοκομείου άτομο με γνωστές ψυχικές διαταραχές, το οποίο επιτέθηκε λεκτικά στην μοναδική υπάλληλο του γραφείου κίνησης. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και παρενέβη η αστυνομία.

Σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι, πάλι του γραφείου κίνησης, αντίκρισαν τα συρτάρια τους παραβιασμένα, ευτυχώς όμως χωρίς απώλειες. Προφανώς ο δράστης εισήλθε κρυφά κατά τις νυχτερινές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καίριο πόστο του γραφείου κίνησης που διαθέτει ακριβό εξοπλισμό, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φυλάσσει προσωπικά δεδομένα όλων των περιστατικών που επισκέπτονται το νοσοκομείο, παραμένει εδώ και πολύ καιρό, μετά από κάποιες οικοδομικές εργασίες, χωρίς καν πόρτα (!!!). Είναι λοιπόν παντελώς έρμαιο κακόβουλων πράξεων.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας επανειλημμένως έχει αιτηθεί την αποκατάσταση της πόρτας του γραφείου κίνησης καθώς και την πρόσληψη φύλακα, απαραίτητου τουλάχιστον τις νυκτερινές ώρες.

Παραθέτουμε το τελευταίο σχετικό αίτημα του συλλόγου.

ΘΕΜΑ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Με αφορμή την απόπειρα δολοφονικής επίθεσης εναντίον συναδέλφου νοσηλεύτριας εργαζόμενης στο Αττικό νοσοκομείο Αθηνών εν ώρα υπηρεσίας από νοσηλευόμενο ασθενή, άπειροι συνειρμοί από παρόμοια συμβάντα του παρελθόντος καθώς και πρόσφατες ενέργειες βίας και επιθετικότητας εναντίον υγειονομικών υπαλλήλων του νοσοκομείου μας, εγείρουν την ανάγκη να αιτηθούμε για πολλοστή φορά την απολύτως απαραίτητη πρόσληψη νυχτοφυλάκων.

Θεωρούμε σκόπιμο να σας αναφέρουμε ότι το νοσοκομείο μας είναι το μοναδικό στο νομό που στερείται παντελώς υπηρεσίας φύλαξης οποιασδήποτε μορφής.

Με δεδομένη την απασχόληση του μεγαλύτερου ποσοστού των εργαζομένων στο φορέα με ωράριο κυκλικό καθώς και το ότι οι περισσότερες εξ αυτών είναι γυναίκες που επιτελούν βάρδιες νυχτερινές ώρες, μόνες και παντελώς εκτεθειμένες στα όποια βίαια και επιθετικά ένστικτα του οποιουδήποτε τις προσεγγίζει, η ανάγκη φύλαξης του νοσοκομείου καθίσταται επιτακτική!!!

Ήδη υπάρχουν αναφερόμενα αρκετά περιστατικά βίας, τραμπουκισμού, ξυλοδαρμών, επιθετικότητας και σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίων συναδέλφων κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Ιδιαίτερα δε στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε τελευταία με καταγεγραμμένη έξαρση της βίας, της παραβατικότητας και των εγκληματικών συμπεριφορών, θεωρούμε ότι η έλλειψη έστω νυχτερινού φύλακα στο νοσοκομείο μας, απαξιώνει απροκάλυπτα τους λειτουργούς της υγείας μας και τους καθιστά κυριολεκτικά έρμαια κακόβουλων συμπεριφορών και ενστίκτων.

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΑ την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης του ιδρύματος προκειμένου οι εργαζόμενοι να επιτελούν τα καθήκοντα τους με το στοιχειώδες αίσθημα ασφάλειας που δικαιούνται!!!

Ας αποτρέψουμε το χειρότερο πριν συμβεί!!!

Αιτούμεθα και προσδοκούμε στην αμέριστη συμπαράσταση σας.

Με εκτίμηση

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓ. Γ.Ν.- Κ.Υ.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.