Νίκη Κεραμέως: Γιατί έγινε η αναστολή λειτουργίας των νέων Τμημάτων στα ΑΕΙ

8:24 π.μ. - Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
08:12 π.μ. - Τετ, 11/24/2019
Image: Νίκη Κεραμέως: Γιατί έγινε η αναστολή λειτουργίας των νέων Τμημάτων στα ΑΕΙ

Τι αναφέρει η Υπουργός Παιδείας

Ερωτηθείσα για την αναστολή λειτουργίας των νέων Τμημάτων στα ΑΕΙ που είχαν ιδρυθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για να λειτουργήσουν από το 2020, η Υπουργός Παιδείας είπε στον ΑΝΤ1 ότι «η αναστολή έγινε για να ζητηθεί η γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής που είναι επιφορτισμένη με το έργο αυτό, κάτι που δεν είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ερευνηθεί εάν ένα Τμήμα πρέπει να ιδρυθεί, εάν χρειάζεται να λειτουργήσει προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκπαιδευτικές ανάγκες, εάν καλύπτονται οι μελέτες βιωσιμότητας κτλ. και εφόσον αυτό αξιολογηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή, τότε κάποια Τμήματα από αυτά θα λειτουργήσουν, με απώτερο στόχο να δώσουμε σωστή εκπαίδευση στους νέους και να τους δώσουμε πτυχία με αντίκρισμα».
 
Απαντώντας και στον Δήμαρχο Αγρινίου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Γεωπονικής στην πόλη, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, είπε ότι «δεν θέλουμε βιομηχανία πτυχίων χωρίς αντίκρισμα», επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσουν να υπάρχουν τα «τραγελαφικά περιστατικά με δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων με τροπολογίες βουλευτών της “τελευταίας στιγμής”».
 
Για τις μετεγγραφές φοιτητών, η Υπ. Παιδείας είπε «φέτος θα ισχύσει το περσινό σύστημα, καθώς δεν υπήρχε χρόνος να γίνουν αλλαγές, αναφέροντας ωστόσο ότι «ετοιμάζεται νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές, το οποίο θα διαμορφωθεί κατόπιν κοινωνικού διαλόγου».





 
iPaidia.gr