Νικολαράκης | Το θολό τοπίο στον θεσμό του «Προσωπικού Ιατρού» προκαλεί απροθυμία συμμετοχής των γιατρών

12:41 μ.μ. - Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022
12:07 μ.μ. - Δευ, 11/41/2022
Image: Νικολαράκης | Το θολό τοπίο στον θεσμό του «Προσωπικού Ιατρού»  προκαλεί απροθυμία συμμετοχής των γιατρών

Αναγκαίες οι διευκρινίσεις από το Υπουργείο δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου

Προβληματισμός και πολλά ερωτήματα αναφορικά με τον θεσμό του «Προσωπικού Γιατρού» επικρατούν στην ιατρική κοινότητα με τους γιατρούς να δείχνουν απροθυμία  να εκδηλώσουν ενδιαφέρον εάν δεν δοθούν απαραίτητες διευκρινίσεις από το Υπουργείο, δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νομού Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Νικολαράκης

Όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8  η υποβολή αιτήσεων  γίνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου και οι ειδικότητες γιατρών που μπορούν ενταχθούν στον θεσμό  είναι Γενικοί Ιατροί, Παθολόγοι Παιδίατροι.

Ωστόσο τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά για αυτό και υπάρχει απροθυμία όχι μόνο σε επίπεδο νομού Λασιθίου αλλά και γενικά στη χώρα. Τα ερωτήματα είναι θα μπορούσε να πει κανείς τεχνικής φύσεως, που είναι και τα βασικότερα, όπως οι ώρες εργασίες, τι θα γίνεται στις έκτακτες περιπτώσεις όταν ο γιατρός είναι στο νοσοκομείο ή στο ιδιωτικό του γραφείο κλπ αλλά και οικονομικής φύσεως. Σημειωτέων δε ότι τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη μια τηλεδιάσκεψη των προέδρων  των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας όπου όλα αυτά θα τεθούν προς συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το Υπουργείο να λύσει απορίες και να ξεκαθαρίσει διάφορα ζητήματα ώστε να πάψει το τοπίο να είναι θολό, τόνισε ο κ. Νικολαράκης, τονίζοντας στη συνέχεια  ότι  είναι υπέρ του θεσμού αλλά θα πρέπει να δοθούν διευκρινήσεις και να ενημερωθούν περαιτέρω και οι γιατροί και οι πολίτες. 

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη