Νικολαράκης: Ορθή η στάση της γιατρού πριν και μετά το θετικό τεστ κορωνοϊού

12:31 μ.μ. - Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
12:03 μ.μ. - Δευ, 30/31/2020
Image: Νικολαράκης: Ορθή η στάση της γιατρού πριν και μετά το θετικό τεστ κορωνοϊού

Με ψυχραιμία τηρούμε τα προληπτικά μέτρα δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Λασιθίου

Συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Κ. Νικολαράκης τονίζοντας τη σημασία λήψης μέτρων, ατομικής φροντίδας και όσων ανακοινώνονται από την κυβέρνηση και τους ειδικούς επιστήμονες για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως είπε εάν έχουμε συμπτώματα δεν πηγαίνουμε αμέσως στο Νοσοκομείο. Ειδοποιούμε τον γιατρό μας και επικοινωνούμε με τον ΕΟΔΥ που θα δώσουν οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις μας ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Εάν θα πρέπει δηλαδή να πάμε στο Νοσοκομείο ή να μείνουμε σε κατ΄ οίκο περιορισμό με κάποια ίσως αγωγή.

Είπε ακόμη ότι τα ιδιωτικά ιατρεία στο Λασίθι είναι σε λειτουργία και μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων ώστε εκεί να καταλήγουν τα πιο βαριά περιστατικά. Παράλληλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια λειτουργούν για εξετάσεις σε έκτακτες ανάγκες ασθενών μετά από συνεννόηση με τον γιατρό.

Σχολίασε, τέλος, θετικά τη στάση της υγειονομικού στο νομό Λασιθίου που έμεινε σε κατ΄ οίκον περιορισμό όταν είχε συμπτώματα όπως έπραξε και μετά το τεστ που έκανε και διαγνώστηκε θετική. Ήταν μια ορθή κίνηση για την προστασία και της ίδιας και των ανθρώπων που ήταν κοντά της , είπε ο κ. Νικολαράκης.