Νίκος Βουγιουκλής: «Ο Άγιος Ιωάννης δεν αντέχει άλλες υποσχέσεις»
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αγίου Ιωάννη Νίκος Βουγιουκλής ζητά άμεση συνάντηση με τον Δήμο Ιεράπετρας και σαφές χρονοδιάγραμμα για μελέτες, χρηματοδότηση και αποκατάσταση
Σοβαρά προβλήματα που παραμένουν άλυτα εδώ και πολλούς μήνες αντιμετωπίζει ο Άγιος Ιωάννης Ιεράπετρας, με τον δρόμο στην είσοδο του χωριού να έχει υποστεί καθίζηση από τον Δεκέμβριο του 2022 και να παραμένει επικίνδυνος, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και τις υποσχέσεις για αποκατάσταση.
Το ζήτημα αναδείχθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Λασίθι» του Ηχώ 99,8, όπου μίλησε ο κ. Νίκος Βουγιουκλής, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αγίου Ιωάννη, ζητώντας άμεσες απαντήσεις από τον Δήμο Ιεράπετρας και την Περιφέρεια για το τι πρόκειται να γίνει.
Όπως ανέφερε, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, ενώ αντίθετα τα προβλήματα φαίνεται να επιδεινώνονται. Ο δρόμος στην είσοδο του χωριού εξακολουθεί να υποχωρεί, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η καθίζηση έχει αρχίσει να επεκτείνεται και προς την πλευρά του οικισμού.
Ο κ. Βουγιουκλής σημείωσε ότι πέρα από το μεγάλο πρόβλημα της καθίζησης, έχουν προστεθεί και νέα ζητήματα μέσα στο χωριό. Ο εσωτερικός δρόμος παρουσιάζει έντονες φθορές, λακκούβες, διαβρώσεις και εξογκώματα, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για οδηγούς και επισκέπτες.
Όπως είπε, έχουν ήδη σημειωθεί ζημιές σε αυτοκίνητα, ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ανησυχητική καθώς η τουριστική κίνηση στην περιοχή αυξάνεται. Ο Άγιος Ιωάννης δέχεται επισκέπτες, όμως οι υποδομές, όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στους κινδύνους που έχουν δημιουργηθεί.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αγίου Ιωάννη ζητά να οριστεί άμεσα συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, είτε στο Δημαρχείο είτε στην πλατεία του χωριού, παρουσία και των αρμόδιων αντιδημάρχων, προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Ο κ. Βουγιουκλής, εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Αγίου Ιωάννη, απευθύνει θερμή παράκληση προς τον Δήμαρχο Ιεράπετρας να οριστεί άμεσα συνάντηση, είτε στο γραφείο του είτε στην πλατεία του χωριού, προκειμένου να συζητηθούν τα επείγοντα ζητήματα που απασχολούν τον Άγιο Ιωάννη.
Στη συνάντηση, όπως ζητά, θα πρέπει να παρευρίσκονται και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, σαφής εικόνα για τις ενέργειες που έχουν γίνει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα.
Όπως τόνισε, οι κάτοικοι θέλουν να γνωρίζουν σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες, αν έχουν ολοκληρωθεί, αν υπάρχει προοπτική χρηματοδότησης και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των προβλημάτων.
«Δεν μας πειράζει να γίνει βήμα προς βήμα, αρκεί να ξέρουμε ότι κάτι ξεκίνησε», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι σήμερα οι κάτοικοι ακούν μόνο υποσχέσεις, χωρίς να βλέπουν ουσιαστική πρόοδο.
Ο κ. Βουγιουκλής ανέφερε ακόμη ότι για τα προβλήματα έχουν ενημερωθεί και οι βουλευτές του νομού, μεταξύ των οποίων ο κ. Πλακιωτάκης και η κ. Σπυριδάκη, ώστε να γνωρίζουν την κατάσταση και να συμβάλουν, όπου μπορούν, κυρίως στο ζήτημα της εξεύρεσης χρηματοδότησης.
Ο Σύλλογος Φίλων Αγίου Ιωάννη ζητά πλέον σαφείς απαντήσεις και άμεσες ενέργειες, καθώς, όπως επισημαίνεται, τα προβλήματα μεγαλώνουν, η επικινδυνότητα παραμένει και η περιοχή δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με προσωρινές υποσχέσεις και χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο αποκατάστασης.