Νόμος του κράτους το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

9:20 π.μ. - Κυριακή, 8 Μαΐου 2016
09:05 π.μ. - Κυρ, 08/20/2016
Image: Νόμος του κράτους το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

Ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, για τις ΑΠΕ ενώ πέρασε και το άρθρο 35, που αφορούσε στη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους

Το μουσουλμανικό τέμενος πρόκειται να λειτουργήσει στην περιοχή του Βοτανικού και είχε καθυστερήσει κοντά στα δέκα χρόνια, αφού υπήρχαν αντιδράσεις κυρίως από πλευράς στελεχών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
Το νομοσχέδιο έγινε νόμος του κράτους με τις ψήφους 210 βουλευτών επί της Αρχής, επί συνόλου 230 παρόντων και 20 βουλευτών που το καταψήφισαν. Το επίμαχο άρθρο 35 για το μουσουλμανικό τέμενος στην περιοχή του Ελαιώνα έγινε δεκτό επί της Αρχής με την ψήφο 206 βουλευτών, ενώ το καταψήφισαν 24  βουλευτές από το ΚΚΕ , τη Χρυσή Αυγή και από τους ΑΝΕΛ.
 
Το νομοσχέδιο θέτει μια σειρά ζητημάτων σε σχέση με τις ΑΠΕ και επιχειρεί να επιλύσει ζητήματα βιωσιμότητας του κλάδου, καθώς, όπως ειπώθηκε, δινόταν εγγυημένη τιμή αλλά χωρίς να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές.
 
Την ίδια στιγμή επιχειρεί να δώσει λύση σε θέματα, που αφορούν στην επέκταση των ΑΠΕ, όπως προβλέπεται, για τη μείωση των εκπομπών αερίων και την εναρμόνιση με τις κοινοτικές οδηγίες για την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Πηγή : www.ypaithros.gr