Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας καταγγέλλει εργασιακό bullying

9:25 π.μ. - Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023
09:12 π.μ. - Πέμ, 14/25/2023
Image: Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας καταγγέλλει εργασιακό bullying

Της ζητούν πίσω δεδουλευμένα

Η κα Μαρία Μαρκάκη νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ιεράπετρα, μέλος της επιτροπής υγεία στου δήμου, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Ηχώ 99,8 μεταφέρει το κλίμα εντός του χώρου του νοσοκομείου και τις άσχημες, απειλητικές , όπως υποστηρίζει, συμπεριφορές που δέχεται από κάποιους ανθρώπους, μέσα από τον χώρο του Νοσοκομείου.

Έκανε ένα μικρό ιστορικό για την εργασιακή της εμπειρία και τη θέση που είχε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ως υπεύθυνη νοσηλεύτρια της παθολογικής. Αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Αν. Διοικητή κ. Εμμ. Καλλιονάκης η θητεία του οποίου συνέπεσε με την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού και για αυτό έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και με την προσωπική μου βοήθεια να μετατραπεί η παθολογική κλινική σε κλινική covid. Όπως και έγινε καθώς μέσα σε 20 μέρες παραδόθηκε η κλινική covid. Ο κ. Καλιονάκης μου ανέθεσε επιπλέον καθήκοντα Υπεύθυνης Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Ληπτριών Υπηρεσιών Υγείας. Ακόμη οργάνωσα τα εμβολιαστικά κέντρα, ανέλαβα κατ΄οίκον εμβολιασμούς του πληθυσμού. Εκτελώντας χρέη επισκεπτριών υγείας. Εν συνεχεία με την αποχώρηση, του κ. Καλλιονάκη, με τον τρόπο που έγινε, προσωπικά, από κάποιους ανθρώπους εισέπραξα, «πόλεμο», «επιθέσεις», « ανθρωποφαγία», στο πρόσωπό μου. Είχα αρχίσει να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα. Καταντά όλο αυτό λυπηρό. Θεώρησαν ότι στήριξα τον Αν. Διοικητή και απολάμβανα προνόμια. Στήριξα το έργο, όχι τον κ. Καλλιονάκη. Δεν τον ήξερα τον άνθρωπο. Όχι μόνο δεν απόλαυσα τίποτα, αντιθέτως απώλεσα πολλά, είπε και πρόσθεσε.

Το 2022 μετά την αποχώρηση του κ. Καλλιονάκη έρχεται ο κ. Μ. Βασιλάκης μέλος των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου. Καλούμαι στο γραφείο Διοικητή όπου εκτός των κ. Βασιλάκη ήταν παρόντα και κάποια άλλα άτομα από το Νοσοκομείο (τα οποία κατονόμασε). Εκεί δέχομαι από τον κ. Βασιλάκη απειλές, χλευασμούς, επίπληξη. Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά εναντίον του, για αυτό. Αιτία ένα δημοσίευμα στον Ηχώ 99,8, για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε αναστολή που τους περιελάμβαναν , λάθος βέβαια, στην κατάσταση των δυνητικών αποδεκτών ωρομίσθιας εργασίας. Θεώρησαν ότι εγώ έδωσα τα στοιχεία. Έχει θεωρηθεί το ίδιο για μια άλλη περίπτωση. Για ό,τι γινόταν έφταιγε και φταίει η Μαρκάκη. Με υποχρέωσε να ορκιστώ στο παιδί μου ότι δεν έδωσα το δημοσίευμα στα μέσα ενημέρωσης. Την ίδια μέρα, ο κ. Βασιλάκης με το που έφυγε από το Νοσοκομείο αυτό που έκανε ήταν να πάει στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και να βάλει τον Διοικητή των Διασυνδεόμενων κ. Ανδρεαδάκη να με καθαιρέσει από το Γραφείο Προσωπικών Δικαιωμάτων ληπτών και ληπτριών υπηρεσιών υγείας, πράξη που εξέδωσε. Με καθαιρεί και ορίζει άτομο κατηγορίας εκπαίδευσης Δ.Ε. που είναι παράνομο καθώς τα Γραφεία αυτά στελεχώνονται με εργαζόμενους της κατηγορίας Π.Ε. – Τ.Ε.. Εγώ τοποθετούμε στο ΤΕΠ. Επιστρέφει η Διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας από την άδειά της , συνεχίζει με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων τις «επιθέσεις» , την επαγγελματική μου υποβάθμιση, ανέφερε η κα Μαρκάκη.

Κάνοντας λόγο στη συνέχεια για αναφορά που έχει καταθέσει για όλα αυτά στον κ. Ανδρεαδάκη ενώ μίλησε και για περίπτωση ένορκης διοικητικής εξέτασης για χρηματισμό εργαζόμενου σημειώνοντας ότι ούτε το Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων έχει λάβει κάποια απόφαση, ούτε η 7 η ΥΠΕ έχει ασχοληθεί.

Κλείνοντας η κα Μαρκάκη είπε ότι, τον Ιούλιο του 2023 ενώ βρισκόμουν σε άδεια, χωρίς να έχω ενημερωθεί μαθαίνω ότι το Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων εξέδωσε απόφαση με την οποία μου ζητάνε να τους επιστρέψω αναδρομικά το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που είναι ενσωματωμένο με το μισθό του νοσηλευτή «αχρεωστήτος καταβληθέν». Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 4750,0 ευρώ. Δεν αποσπάστηκα, δεν μετατέθηκα, δεν μετακινήθηκα, τοποθετήθηκα στο ΤΕΠ. Θεωρώ ότι είναι μια κίνηση καθαρά εκδικητική. Επικαλούνται ότι έγινε καταγγελία. Ο κατηγορούμενος δεν πρέπει να ενημερωθεί; Την απόφαση αυτή την κοινοποιούν στην οικονομική υπηρεσία του νοσοκομείου Ιεράπετρας , με εντέλλεσθε να ξεκινήσουν να μου παρακρατούν. Απευθύνθηκα σε νομικό και αλλού, με γνωμοδοτήσεις τους ότι δικαιούμαι να το λαμβάνω, έχω και τη νομοθεσία του ΣτΕ. Κάνω αίτημα ακύρωσης και ανάκλησης της απόφασης που μπορεί να γίνει και μόνο με την απόφαση του προέδρου του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων. Μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι ο νοσηλευτής και εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Γ. Μανουσάκης. Θέτω το ερώτημα ο κ. Μανουσάκης, νοσηλευτής ο ίδιος, και νοσηλεύτρια ούσα η σύζυγός του που απασχολείται στην εκπαίδευση, δεν το λαμβάνει το επίδομα; Μια χαρά το λαμβάνουν και οι δύο. Αλλά της Μαρκάκη πρέπει να διακοπεί. Ας δεχθώ ότι σε πρώτη φάση έγινε πλάνη, άγνοια. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι παράνομη και εις βάρος μου, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα.