Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Οι εργαζόμενοι ζητούν την ενίσχυση του τμήματος καθαριότητας

9:19 π.μ. - Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023
09:05 π.μ. - Πέμ, 25/19/2023
Image: Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Οι εργαζόμενοι ζητούν την ενίσχυση του τμήματος καθαριότητας

Επιστολή του συλλόγου εργαζομένων του ΓΝΑΝ για το οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το τμήμα καθαριότητας - Ζητούν από τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος την ενίσχυση του τμήματος καθαριότητας του νοσοκομείου

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν να ενισχυθεί το τμήμα καθαριότητας με το απαραίτητο προσωπικό (κατ΄ ελάχιστο να αναπληρωθούν οι 6 απώλειες), έτσι ώστε και να παράγεται ποιοτικό έργο στον κρίσιμο αυτό τομέα, αλλά και να μπορεί το προσωπικό να εργάζεται σύμφωνα με την εργασιακή νομοθεσία και να λαμβάνει τις προβλεπόμενες ημέρες ρεπό και άδειας, όπως αναφέρουν στην επιστολή.

Ειδικότερα, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό νοσοκομείο Αγίου Νικολάου απέστειλε προς το Διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη και προς το ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου έγγραφο σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα καθαριότητας του ΓΝΑΝ. Στο έγγραφο αναφέρονται τα παρακάτω:

«Σε συνέχεια των από 22/9/2022 και από 29/8/22 εγγράφων μας, θα θέλαμε να τονίσουμε το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το τμήμα καθαριότητας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, μετά και τις δύο τελευταίες συνταξιοδοτήσεις καθαριστριών.

Πλέον αριθμός των εργαζόμενων στην καθαριότητα έχει μειωθεί κατά 6 άτομα σε σχέση με το 2017, κάτι που έχει επίπτωση τόσο στην ποιοτητα του παρεχόμενου έργου, όσο και στις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, αφού δεν μπορούν πάρουν κανονική άδεια και κάποιες εβδομάδες ούτε ρεπό, με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί πολύ μεγάλα υπόλοιπα αδειών και ρεπό για όλο το προσωπικό στην καθαριότητα, 1400 ημέρες οφειλόμενης κανονικής άδειας και 300 οφειλόμενα ρεπό.

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να ενισχυθεί το τμήμα καθαριότητας με το απαραίτητο προσωπικό (κατ΄ ελάχιστο να αναπληρωθούν οι 6 απώλειες), έτσι ώστε και να παράγεται ποιοτικό έργο στον κρίσιμο αυτό τομέα, αλλά και να μπορεί το προσωπικό να εργάζεται σύμφωνα με την εργασιακή νομοθεσία και να λαμβάνει τις προβλεπόμενες ημέρες ρεπό και άδειας».

neakriti.gr