Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Έντονη κριτική στον Δήμαρχο από την παράταξη Α. Πανταζή

7:27 π.μ. - Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020
07:12 π.μ. - Τρί, 29/27/2020
Image: Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Έντονη κριτική στον Δήμαρχο από την παράταξη Α. Πανταζή

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του Δήμαρχου Ιεράπετρας για τα θέματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου κατηγορεί την διοίκηση για διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του νοσοκομείου μας. Πριν από δέκα μέρες σε άλλη δημόσια αναφορά του ο κύριος Δήμαρχος ατυχώς είχε δηλώσει ότι ως δημοτική αρχή δεν εμπλεκόμαστε στα εσωτερικά θέματα του νοσοκομείου μας.

Ας καταλήξει τελικά ο κύριος δήμαρχος τι πραγματικά θέλει και ας αφήσει στην άκρη τους λεονταρισμούς, ας δούμε τι πραγματικά πρεσβεύει η δημοτική αρχή. Ο κύριος Δήμαρχος που δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορεί τους άλλους για μη σύννομες πράξεις είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή εν μέσω καραντίνας να κοπούν τα δένδρα στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν προϋπήρχε καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε την κοπή τους ούτε καν άδεια μικρής κλίμακας εργασιών. Αξίζει να αναφερθεί ότι για την παράνομη κοπή των συγκεκριμένων δέντρων είναι σε εξέλιξη προανάκριση μετά από εισαγγελική εντολή. Είναι ο άνθρωπος που προχώρησε στην μεταστέγαση του Δημαρχείου σε κτήριο που κατασκευάστηκε από προηγούμενη δημοτική αρχή και προβλεπόταν να στεγάσει το πρόγραμμα δια βίου μάθησης, με αποτέλεσμα να έχει επιβληθεί ‘’πέναλτι’’ από την Περιφέρεια Κρήτης στον δήμο μας όπου ζητείται η επιστροφή της χρηματοδότησης που ανέρχεται σε 725.000.00 ευρώ που έως τώρα, τόκοι και κεφάλαιο έχουν ξεπεράσει τις 775.000.00 ευρώ. Έφτασε μάλιστα ο Δήμος να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα για να μην αφαιμάξει το Ελληνικό δημόσιο τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου μας. Έδωσε εντολή να απλωθούν δίκτυα άρδευσης στην τοπική κοινότητα Μεσελέρων για την εξυπηρέτηση ημετέρων, μη έχοντας διασφαλίσει καμία άδεια από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, δίκτυα που βρέθηκαν κατεστραμμένα μετά από λίγες μέρες ( προφανώς από διαμαρτυρόμενους κατοίκους) προκαλώντας οικονομική ζημιά στον Δήμο. Είναι ο άνθρωπος που αυταρχικά διασφάλισε άδεια ταφής και προχώρησε σε παράνομη ταφή σε κλειστό κοιμητήριο του Δήμου μας, καταπατώντας τις από πριν είκοσι χρόνια αποφάσεις Τοπικού και Δημοτικού Συμβουλίου που έκλεισε για λόγους υγιεινής το συγκεκριμένο κοιμητήριο. Προχώρησε σε παραχώρηση χρήσης χωρίς καμία απόφαση ( όπως προβλέπει ο νόμος) του κλειστού δημοτικού σχολείου Καλογέρων σε ιδιώτη προκειμένου να αναπτύξει υπηρεσίες κατ’ οικον φροντίδας νοσηλείας σε υπερήλικες.

Με τούτα και με εκείνα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας είναι ο τελευταίος που πρέπει να κάνει μαθήματα νομιμότητας. Συμπεριφέρεται λες και η προμήθεια του αξονικού τομογράφου για το Γ.Ν. Ιεράπετρας είναι έκτακτη είδηση (σαν να ανέλαβε πριν ένα μήνα τα ηνία) ενώ αφήνει στην άκρη επί σειρά ετών τα σοβαρά θέματα υποδομών υγείας στον Δήμο μας. Ανύπαρκτες από πλευράς του οι πρωτοβουλίες που υποχρεούται να κάνει ως επικεφαλής του θεσμού που υπηρετεί. Να μας πει πότε προκάλεσε ευρύ διάλογο πρώην και νυν διοικητών και άλλων εμπλεκομένων των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού, των διοικήσεων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης προκειμένου να τεθούν θέματα υποδομών υγείας στην Ιεράπετρα. Αυτό θα ήταν προτιμότερο από το να κάνει υποδείξεις και να βάζει φωτογραφίες.

Ο ρόλος του Δημάρχου δεν είναι να κάνει κριτική αλλά να λαμβάνει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να επιλύονται προβλήματα που χρονίζουν. Στα άλλα νοσοκομεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου αναπτύσσονται νέες υποδομές και φροντίζουν συνεχώς για την ανάπτυξη νέων παροχών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του δημάρχου που άλλα λέει την μια εβδομάδα και άλλα την άλλη και η έλλειψη σχεδιασμού θέτει σε κίνδυνο τις ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν.

Η δημοτική παράταξη ΄΄Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα’’ θέτει τα θέματα υγείας στην πρώτη γραμμή, στηρίζει και αναγνωρίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, των νοσηλευτών και γενικά του προσωπικού του νοσοκομείου μας. Αναγνωρίζει το άριστο και επικουρικό έργο του συλλόγου φίλων νοσοκομείου καθώς και την συμβολή του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο. Προτείνουμε στον κύριο δήμαρχο να ρίξει τους τόνους του, να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να αποφευχθεί η ρήξη μεταξύ των φορέων και της διοίκησης, ρήξη που θα προκαλέσει το απόλυτο χάος στον τομέα της δημόσιας υγείας στην Ιεράπετρα.

Ήμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε είδους συμπεριφορές που φέρνουν αντιμέτωπους και σε δύσκολη θέση το προσωπικό του νοσοκομείου μας, από όπου και αν προέρχονται αυτές.

Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες που αφορούν την ανάπτυξη του νοσοκομείου, αναγνωρίζουμε την διάθεση του αναπληρωτή διοικητή να προχωρήσει σε εργασίες που είναι αναγκαίες, την αφιλοκερδή προσφορά των συντοπιτών μηχανικών και κάθε είδους προσπάθεια που δίνει άλλη δυναμική στο νοσοκομείο μας.

Το νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει ανάγκη από ριζικές αλλαγές σε θέματα υποδομών, έχει ανάγκη από έναν στρατηγικό σχεδιασμό με ορίζοντα τα επόμενα δέκα χρόνια, ένα σχεδιασμό που θα επιλύει μια και έξω όλα τα προβλήματα στέγασης και στελέχωσης και ανάπτυξης όλων των κλινικών και των βοηθητικών υπηρεσιών που χρειάζεται ένα σύγχρονο νοσοκομείο και ας έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στους δημότες μας που αγωνίστηκαν για το νοσοκομείο μας.

Στοχεύουμε σε έναν παραγωγικό και γόνιμο διάλογο για τα θέματα υγείας στον Δήμο μας και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας.

Μένουμε κοντά στους δημότες, αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

Πανταζής Θ. Αργύρης