Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Την Παρασκευή η παράδοση του θαλάμου βραχείας νοσηλείας από την Αντιπεριφέρεια

11:59 π.μ. - Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Τετ, 01/59/2020
Image: Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Την Παρασκευή η παράδοση του θαλάμου βραχείας νοσηλείας από την Αντιπεριφέρεια

Τέλος 2021 η μελέτη για τη διάβρωση της ακτογραμμής στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης

Θέματα τουρισμού που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να ενισχυθούν τόσο οι ξενοδόχοι όσο και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θέτει ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Οικονομολόγος που μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη αύριο Πέμπτη στον νομό Λασιθίου.

Ο κ. Γουλιδάκης ανέφερε ότι δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στη σύσκεψη που θα γίνει στον Άγιο Νικόλαο ωστόσο όμως αναμένεται να συναντήσουν τον Υπουργό στο Ηράκλειο όπου αύριο συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο κλάδος του τουρισμού τονίζει ο κ. Γουλιδάκης έχει πληγεί όπως και άλλοι κλάδοι λόγω του κορωνοϊού. Η τουριστική περίοδος εξελίσσεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες και η αγωνία για χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο είναι έκδηλη. Είτε για αυτούς που τελικά θα πιάσουν δουλειά είτε για εκείνους που δεν θα εργαστούν καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν ή θα ανοίξουν με λιγότερο προσωπικό. Τίθενται επομένως πολλά θέματα που άπτονται της οικονομίας ωστόσο έχει ενδιαφέρον να ακουστούν οι θέσεις του Υπουργού Τουρισμού για την επόμενη μέρα στον Τουρισμό, σημείωσε.

Εν συνεχεία ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της περιφέρειας και της αντιπεριφέρειας Λασιθίου ώστε να στηριχτούν οι υγειονομικές δομές του νησιού και άλλες υπηρεσίες. Πρόσθεσε ότι ο θάλαμος βραχείας νοσηλείας που είχε δεσμευτεί η αντιπεριφέρεια ως ενίσχυση της προετοιμασίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού θα παραδοθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Τέλος, έκανε αναφορά στο οδικό δίκτυο και τις παρεμβάσεις που γίνονται αλλά και στην προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Κρήτης με το ΙΤΕ για τη διερεύνηση του προβλήματος διάβρωσης της ακτογραμμής στην περιοχή Γρα Λυγιά του Δήμου Ιεράπετρας η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη προς το τέλος του 2021.