Ντόμινο εξελίξεων στα Νοσοκομεία του Λασιθίου μετά τις παραιτήσεις γιατρών στο Διαλυνάκειο

10:08 π.μ. - Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021
10:09 π.μ. - Δευ, 13/08/2021
Image: Ντόμινο εξελίξεων στα Νοσοκομεία του Λασιθίου μετά τις παραιτήσεις γιατρών στο Διαλυνάκειο

Εξελίξεις μετά τη σημερινή σύσκεψη του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Με αφορμή τις παραιτήσεις γιατρών στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ κ. Γιώργος Μανουσάκης. Όπως είπε, συμβολικό χαρακτήρα έχουν οι κινητοποιήσεις των γιατρών στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης με το σκεπτικό να αναδειχθεί το πρόβλημα που υπάρχει μετά την αναστολή εργασίας στην οποία έχουν τεθεί οι ανεμβολίαστοι γιατροί. Γιατροί από τη Νεάπολη κλήθηκαν να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε από δυο γιατρούς του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου οι οποίοι βγήκαν σε αναστολή εργασίας. Και στο παρελθόν είχαμε διαμαρτυρίες για το ότι καλούνταν γιατροί από τη Νεάπολη να κάνουν εφημερία στο ΓΝΑΝ. Και οι ίδιοι πάντως ως σύλλογος αλλά και το επιστημονικό συμβούλιο είχαν πει ότι θα πρέπει να δίνεται βοήθεια. Τώρα όμως ο αριθμός των εφημεριών που ζητήθηκε να καλυφθεί ήταν μεγάλος, 20 εφημερίες. Παράλληλα υπήρξε απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου ότι δεν θα βοηθούν στα ΤΕΠ οι ειδικευόμενοι της Παθολογικής. Στη Νεάπολη είχαμε και άλλα ζητήματα γιατί εκεί δεν πληρώθηκαν οι επικουρικοί γιατροί, εμβολιασμένοι, και οι εργαζόμενοι ΣΟΧ. Θυμίζουμε δε ότι έχει παραιτηθεί η Διοικήτρια και η θέση δεν έχει καλυφθεί, έχει ωστόσο οριστεί αναπληρωτής του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας ο παλαιότερος ιατρός που ασκεί χρέη αναπληρωτή διοικητή, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι, η κυβέρνηση όταν πήγε να κάνει το μέτρο της αναστολής έλεγε ότι έχει σχέδιο. Στην πράξη φαίνεται ότι δεν υπάρχει. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες υπήρχαν πολλά περιστατικά στο ΓΝΑΝ που δεν μπορούσαν να καλυφθούν οπότε κλήθηκε αναισθησιολόγος , που δεν εφημέρευε, από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στο ΓΝΑΝ για ένα έκτακτο περιστατικό. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στη Σητεία, σημείωσε ο κ. Μανουσάκης.

Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του συλλόγου είπε ότι σήμερα το μεσημέρι θα γίνουν συνελεύσεις εργαζομένων στον Άγιο Νικόλαο και πιθανότατα και στη Νεάπολη για να συζητήσουν το πως θα αντιδράσουν απέναντι σε όλα αυτά και πως θα αναδείξουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.