Ο Γ. Τσιρώνης στα εγκαίνια της 2ης αγροτικής έκθεσης AGROEXPO 2017 στην Ιεράπετρα

10:33 π.μ. - Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017
10:11 π.μ. - Κυρ, 05/33/2017
Image: Ο  Γ. Τσιρώνης στα εγκαίνια  της 2ης   αγροτικής έκθεσης AGROEXPO 2017 στην Ιεράπετρα

Επιστολή της ΕΑΣ Ιεράπετρας προς τον αναπληρωτή υπουργό για συνάντηση με αγροτικούς φορείς της περιοχής

Καθοδόν για το Ηράκλειο όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Περιφερειάρχη Κρήτης με αγροτικούς φορείς του νησιού με τη συμμετοχή του Λιμενάρχη Ηρακλείου για το θέμα της απεργίας της ΠΝΟ και το ενδεχόμενο κλιμάκωσής της  πέραν της 17ης Μαϊου, μίλησε στον ΗΧΩ fm 99,8 ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας κ. Νίκος Δασκαλάκης. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ετοιμότητα ώστε τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα να μεταφερθούν στις αγορές. Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για το πλοίο ασφαλείας το οποίο σε περίπτωση ανάγκης και κλιμάκωσης της απεργίας  θα πρέπει να εφαρμοστεί. Επιπλέον παρουσία του Λιμενάρχη  αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των προστίμων που έχουν επιβληθεί  για ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια προηγούμενης κινητοποίησης στο λιμάνι του Ηρακλείου. 
Στη συνέχεια ο κ. Δασκαλάκης αναφέρθηκε στην 2η   αγροτική έκθεση Ιεράπετρας  AGROEXPO 2017 λέγοντας ότι αναμένεται να την επισκεφτεί ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Τσιρώνης στο οποίο σκοπεύουν, εφόσον τελικά παραβρεθεί,  να  θέσουν μια σειρά θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα από την ΕΑΣ στάλθηκε σχετική επιστολή στον κ. Τσιρώνη όπου αναφέρεται: 
 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας, όπως πληροφορηθήκαμε στην Ιεράπετρα στα εγκαίνια της 2ης AgroExpo 2017, 26-28 Μαΐου 2017, παρακαλούμε να εξετάσετε την δυνατότητα συνάντησης με τους Αγροτικούς Φορείς της περιοχής μας (Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Ομάδες Παραγωγών, Συλλόγους κλπ) προκειμένου να εξεταστούν θέματα:
Κόστους παραγωγής-Εισροές
Φορολογικό-Ασφαλιστικό με έμφαση στους συνεταιρισμένους παραγωγούς
Διακίνηση προϊόντων-Εκροές
Ζητήματα Οργάνωσης της παραγωγής
Βελτίωσης παραγωγικότητας και ποιότητας
Ζητήματα υποδομών, ανάπτυξη έρευνας κλπ
Προστασία του αγροπεριβαλλοντικού χώρου
Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Ενίσχυση υπαίθρου
Άλλα επίκαιρα θέματα που αφορούν την αναθεώρηση της ΚΑΠ μετά το 2020 κλπ
Ευχαριστούμε.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος ΕΑΣ Ιεράπετρας
Νίκος Δασκαλάκης
 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη Ν. Δασκαλάκη: