Ο Α. Μαμαντόπουλος στον Ηχώ 99,8 για τα χθεσινά γεγονότα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

11:41 π.μ. - Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020
11:11 π.μ. - Παρ, 20/41/2020
Image: Ο Α. Μαμαντόπουλος στον Ηχώ 99,8 για τα χθεσινά γεγονότα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Τι υποστήριξε από την δική του πλευρά

Τη δική του θέση σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την παρουσία του σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, εκφράζει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, συνταξιούχος ιατρός που επί σειρά ετών υπηρέτησε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου.

Όπως είπε παρακολούθησε την επέμβαση, για την οποία γινόταν προετοιμασία εδώ και μήνες, κατόπιν επιθυμίας του ασθενούς και συνεννόησης με τους γιατρούς του νοσοκομείου. Είναι μια πρακτική που ακολουθείται σε παγκόσμιο επίπεδο ανάμεσα σε γιατρούς. Επρόκειτο για μια επέμβαση που γινόταν πρώτη φορά στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας και γίνεται σε λίγα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα. Η επέμβαση πήγε καλά και η Ιεράπετρα θα έπρεπε να χαίρεται για αυτό και για αυτό να συζητάμε για μια πρωτοποριακή επέμβαση, τόνισε.

Ως προς το εάν τήρησε τα μέτρα που προβλέπονται λόγω του κορωνοϊού προκειμένου να είναι παρών στην επέμβαση επεσήμανε ότι και μέσω δραστηριότητάς του στον Ερυθρό Σταυρό ως πρόεδρος στο Περιφερειακό Τμήμα της Ιεράπετρας και μέσω των δράσεων του Κοινωνικού Ιατρείου του Π.Τ. είναι από τους ανθρώπους που πρώτος, τηρεί όλα όσα προβλέπονται. Το ίδιο μάλιστα προτρέπει και τους πολίτες σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Πρόσθεσε ότι ο Διοικητής δεν γνώριζε για την παρουσία του στην επέμβαση εάν όμως χρειαστεί να ξαναπαραστεί σε άλλη επέμβαση προτίθεται να τον ενημερώσει. Θέτοντας όμως το ερώτημα, εάν ο ίδιος ( ο κ. Μαμαντόπουλος ) δεν επιτρεπόταν να είναι παρών στην επέμβαση ακόμη και ως συνατξιούχος γιατρός που ένας δικός του άνθρωπος χειρουργείται και παραβρίσκεται για να το δει , επιτρέπεται ο κάθε Διοικητής σε οποιοδήποτε νοσοκομείο να εισέρχεται στον χώρο του χειρουργείου και μάλιστα εν μέσω μιας τόσο σοβαρής και σημαντικής επέμβασης; Υποστήριξε ότι δεν του ζητήθηκε από τον διοικητή να αποχωρήσει, ο Διοικητής έφυγε και ειδοποίησε την αστυνομία.

Τέλος αναφέρθηκε στην όχι και τόσο καλή σχέση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου και του ιδίου, με τον Διοικητή ( αυτό άλλωστε προκύπτει από πρόσφατες ανακοινώσεις και από τις δυο πλευρές). Λέγοντας ότι ως σύλλογος δεν ενημερώνονται για τα σχέδια του Διοικητή σχετικά με τις αλλαγές στο Νοσοκομείο στο πλαίσιο των παρεμβάσεων λόγω covid. Σημείωσε ότι θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση ως προς την αξιοποίηση των χρημάτων τονίζοντας ότι ο σύλλογος συγκεντρώνει χρήματα από το υστέρημα των πολιτών που χρόνια έχουν αγκαλιάσει το Νοσοκομείο. Ο ρόλος του συλλόγου λοιπόν είναι επικουρικός. Για τις ανάγκες του Νοσοκομείου θα πρέπει να ζητούνται χρήματα από την 7η ΥΠΕ και όπου απαιτείται να βοηθά ο σύλλογος. Σε αυτά τα σημεία έγκειται η διαφωνία με τη διοίκηση από την πλευρά της οποίας δεν βλέπουμε αμοιβαία προσπάθεια ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαμαντόπουλος.