Ο Α. Πετράς απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα στην Ιεράπετρα

1:03 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019
01:12 μ.μ. - Τετ, 04/03/2019
Image: Ο Α. Πετράς απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα στην Ιεράπετρα

Πως θα ενώσει απόψεις υποψήφιων του συνδυασμού του που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους

Ο υποψήφιος  Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αντώνης Πετράς  από το στούντιο του Ηχώ 99,8 μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα αναλύοντας στόχους και σκέψεις για την επόμενη μέρα στον Δήμο Ιεράπετρας. Καταρχάς σχολίασε την απουσία δημοτικών συμβούλων και επικεφαλής από την παρουσίαση του απολογισμού έργου της δημοτικής αρχής λέγοντας πως μάλλον κάποιοι νιώθουν πικραμένοι από συμπεριφορές για αυτό πιθανόν αποφάσισαν να μην είναι παρόντες. Σχολιάζοντας στη συνέχεια τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Θ. Καλαντζάκη στον Ηχώ 99,8 ο οποίος έκανε λόγο  για λάθος επιλογές προσώπων κατά τη σύνθεση του προηγούμενου συνδυασμού στο οποίο και ο ίδιος συμμετείχε και ανεξαρτητοποίηθηκε ο κ. Πετράς είπε « μάλλον εμείς κάναμε λάθος στην επιλογή Δημάρχου. Στην πορεία της θητείας της δημοτικής αρχής είδαμε κλειστές πόρτες και υπήρχε μια ομάδα γύρω από τον δήμαρχο που έπαιρνε αποφάσεις χωρίς εμάς».
 
Απαντώντας στο ερώτημα για τη σύνθεση του συνδυασμού «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» όπου μεταξύ άλλων μετέχουν άνθρωποι που στο παρελθόν  έχουν συμμετάσχει σε διαφορετικές παρατάξεις και τώρα θα πρέπει να συνεργαστούν, είπε ότι δημιουργήθηκε μια μεγάλη παράταξη συνεργασίας που  αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικούς  χώρους, ανθρώπους με εμπειρία και στην αυτοδιοίκηση αλλά και ανθρώπους νέους που έχουν διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά και να προσφέρουν για τον τόπο τους.
 
Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα στον δήμο και εάν και εφόσον οι πολίτες τους επιλέξουν ως νέα δημοτική είπε,   εμείς δεν έχουμε πρόθεση να σταματήσουμε τα έργα που είναι σε εξέλιξη.  Κάθε  νέα δημοτική αρχή είναι συνέχεια της επόμενης, Θέλουμε όμως να σχεδιάσουμε και έργα για το μέλλον με έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό για το τι θέλουμε στον τόπο μας. Έχοντας ανοιχτές τις πόρτες για τους συνεργάτες και τους πολίτες , με σύσταση ομάδων εργασίας που θα ασχολούνται με επιμέρους ζητήματα που θα έρχονται προς συζήτηση και ψήφιση . Μας ενδιαφέρει και η καθημερινότητα, η καθαριότητα, η καλαισθησία της πόλης,  ο φωτισμός, οι δρόμοι κλπ Δεν ξεχνάμε και τα χωριά που χρειάζονται παρεμβάσεις και αναπλάσεις για την βελτίωση συνθηκών της ζωής των κατοίκων.
 
Ο κ. Πετράς έκανε μεταξύ άλλων αναφορά στην αξιοποίηση του χώρου της Ναυμαχίας , του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής , την αξιοποίηση του χώρου απέναντι από τον ΟΤΕ για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, την αξιοποίηση ΑΠΕ για ανάγκες καθημερινότητας του δήμου πχ φωτισμός αλλά και για μεγαλύτερα έργα όπως  τη δημιουργία μαρίνας.  Σχετικά με τη λειτουργία  τμήματος Φυσικοθεραπείας ανέφερε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση υπάρχουν όμως παράμετροι στο σχέδιο  νόμου  που θα πρέπει να διευκρινιστούν  έτσι ώστε να διασφαλιστεί η  λειτουργία του τμήματος και να μην μείνει στα χαρτιά.
 
Καταλήγοντας ο κ. Πετράς ανέφερε ότι αυτή την περίοδο είναι σε επαφές με φορείς και συλλόγους του τόπου προκειμένου να ασχοληθούν με ζητήματα που απασχολούν τον δήμο Ιεράπετρας ,  να αναδειχθούν  και να προταθούν λύσεις  στο πλαίσιο της σύνταξης του προγράμματος του συνδυασμού « Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο»
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πετρά: