Ο Α. Συγγελάκης στον Ηχώ 99,8 για τις προσπάθειες αναβίωσης του ναζισμού

11:56 π.μ. - Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022
11:12 π.μ. - Παρ, 09/56/2022
Image: Ο Α. Συγγελάκης στον Ηχώ 99,8 για τις προσπάθειες αναβίωσης του ναζισμού

Πως συνδέονται οι «Πολίτες του Ράιχ» με τους Γερμανούς Αλεξιπτωτιστές που εκδιώχθηκαν από την Κρήτη

Αναφορικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που επανέρχεται για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο, αν και οι διεκδικήσεις δεν σταμάτησαν ποτέ, αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Γερμανία και το ενδεχόμενο πραξικοπήματος, , μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος του εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, θέτοντας μάλιστα σε ανάρτησή του τους προβληματισμούς του και μια σειρά από ερωτήματα.

Επισημαίνοντας μάλιστα στις δηλώσεις του ότι προβληματίζει το ότι σε μια ισχυρή χώρα που φιλοδοξεί να ηγηθεί της Ευρώπης και του κόσμου, μια ανεπτυγμένη χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν τόσα πολλά περιστατικά από ακροδεξιές, τρομοκρατικές οργανώσεις.

Φαίνεται ότι τα δημοκρατικά θεμέλια στη Γερμανία δεν είναι τόσο ισχυρά. Αντιλαμβάνεται κανείς, αν πάρει η χώρα αυτή τη λάθος κατεύθυνση , ξανά, τις θα μπορούσε να κάνει. Όπως έκανε δυο φορές βυθίζοντας στον όλεθρο την Ευρώπη και τον κόσμο, με τον Α΄ και τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο. Το δε γεγονός της γιγαντιαίας αύξησης των στρατιωτικών δαπανών, τον περασμένο Φλεβάρη, τρεις μόλις μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που εξήγγειλε ο καγκελάριος Σόλτς επίσης προβληματίζει. Γιατί φαίνεται να δημιουργεί ένα κλίμα πολεμικό, μιλιταριστικό, δίνει μια κατεύθυνση της Γερμανίας που δεν έχει να κάνει με την ειρήνη. Καταπατώντας μάλιστα μονομερώς, διεθνείς συνθήκες που επιβάλλουν τον αφοπλισμό της Γερμανίας και εξαγγέλλει τεράστιες πολεμικές δαπάνες.

Ταυτόχρονα το επίσημο γερμανικό κράτος αρνείται να συζητήσει το ζήτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις.

Ακούστε εδώ τον κ. Συγγελάκη:

Η ανάρτηση του κ. Συγγελάκη : «Οι «Πολίτες του Ράιχ» συνιστούν απειλή για τη Γερμανία! Τι σχέση, άραγε, έχουν οι συλληφθέντες πραξικοπηματίες με τους Αλεξιπτωτιστές που ετοίμαζαν απόβαση και ναζιστική φιέστα στην Κρήτη τον Μάιο για «να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών»; Και αναλύει στη συνέχεια το σκεπτικό του: ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπ. Δικαιοσύνης ΟΔΓ: Οι «Πολίτες του Ράιχ» συνιστούν απειλή για τη Γερμανία! Τι σχέση, άραγε, έχουν οι συλληφθέντες πραξικοπηματίες με τους Αλεξιπτωτιστές που ετοίμαζαν απόβαση και ναζιστική φιέστα στην Κρήτη τον Μάιο για «να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών»;

Όπως μας ενημερώνει ο Αγώνας της Κρήτης, ο συνταξιούχος αλεξιπτωτιστής του Γερμανικού στρατού Ρούντιγκερ φον Π., ο οποίος προσπαθούσε να στρατολογήσει μεταξύ άλλων αστυνομικούς και στρατιώτες, είναι ο στρατιωτικός ηγέτης της παρακρατικής τρομοκρατικής ομάδας «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) που σχεδίαζε πραξικόπημα και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος στη Γερμανία. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τους ίδιους που, προ λίγων ημερών, είχε ανακοινωθεί ότι σχεδίαζαν την απαγωγή του υπουργού Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Φαίνεται ότι το γερμανικό κράτος διέγνωσε, κατόπιν πληροφοριών και πολύμηνης παρακολούθησης, ότι «δίκτυα» δεξιών εξτρεμιστών - παρακρατικών είχαν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια εντός των Ενόπλων Δυνάμεων και σε άλλα τμήματα του μηχανισμού ασφαλείας της χώρας και οδηγήθηκε, έτσι, στην εξάρθρωση της παρακρατικής οργάνωσης και στη σύλληψη των 25, μέχρι στιγμής, πραξικοπηματιών.

Θυμίζουμε ότι υπήρχαν αρκετά ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν, που δεν είχαν αρκούντως αξιολογηθεί. Όπως πριν 1,5 χρόνο περίπου όταν ένας στρατιώτης είχε συλληφθεί στο κρατίδιο της Έσσης με την κατηγορία ότι διατηρούσε παράνομη αποθήκη όπλων και πυρομαχικών αλλά και ότι είχε συγγράψει ένα δεξιό εξτρεμιστικό μανιφέστο με τίτλο «Πώς να πάρεις την εξουσία στη Γερμανία».

Άραγε έχουν σχέση οι επίδοξοι πραξικοπηματίες με τα μέλη της "Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών", που σχεδίαζαν πέρυσι απόβαση διά αέρος στην Κρήτη για να τιμήσουν τα κατορθώματα της Βέρμαχτ και οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή μετά τη σφοδρή αντίδραση σύσσωμου του Κρητικού Λαού;

Σίγουρα έχουν κάποια κοινά: τη μιλιταριστική κουλτούρα, την απέχθεια στη δημοκρατία και, κυρίως, τις θέσεις περί «Μεγάλης Γερμανίας». Θέσεις βαθιά αναθεωρητικές, αντιδραστικές και ιμπεριαλιστικές! Υπάρχει όμως σύνδεση των δύο ακροδεξιών, μιλιταριστικών οργανώσεων; Το μέλλον θα δείξει αλλά το ερώτημα είναι εύλογο!

Σε κάθε περίπτωση το βαθύ κράτος και ο ιστορικός αναθεωρητισμός στη Γερμανία έχουν βαθιές ρίζες, όπως μας είχε αποκαλύψει και η περίπτωση του θλιβερού Χάιντς Ρίχτερ. Και η γιγαντιαία αύξηση των στρατιωτικών δαπανών που εξήγγειλε η κυβέρνηση Σολτς δεν αποτελεί καλό οιωνό για το μέλλον!..

Να γιατί επιμένουμε, μαζί με τους συναγωνιστές μας στη Γερμανία, στον αγώνα για την απόδοση των γερμανικών οφειλών! Γιατί μόνο έτσι η δημοκρατική Γερμανία θα τραβήξει ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ βαθιές διαχωριστικές γραμμές με το ναζιστικό της παρελθόν! Γιατί μόνο έτσι θα εκκαθαρίσει οριστικά τους λογαριασμούς της με τα εγκλήματα του Γ' Ράιχ θέτοντας τις στέρεες βάσεις για ένα δημοκρατικό και ειρηνικό μέλλον στη Γερμανία κι ολόκληρη την Ευρώπη>>!