Ο Α. Ζερβός στον Ηχώ 99,8 για ΒΟΑΚ – Μουσικό Σχολείο – ΦΟΔΣΑ

12:04 π.μ. - Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019
12:09 π.μ. - Τετ, 18/04/2019
Image: Ο Α. Ζερβός στον Ηχώ 99,8 για ΒΟΑΚ – Μουσικό Σχολείο – ΦΟΔΣΑ

Οι θέσεις του Δημάρχου Αγίου Νικολάου για θέματα του Λασιθίου

Τις θέσεις του για θέματα που απασχολούν το Λασίθι αναλύει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός. Καταρχάς αναφέρεται στον ΒΟΑΚ και τα όσα ακούγονται για τις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά και το ενδεχόμενο να μπουν διόδια. Όπως επισημαίνει  υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση του τμήματος Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή παρόλο που υπάρχει ώριμη μελέτη. Για τα υπόλοιπα τμήματα είναι όλα στον αέρα. Ουσιαστικά ούτε οι προηγούμενοι είχαν καταλήξει σε σαφή χάραξη του νέου δρόμου.  Τα πράγματα και τώρα είναι λίγο θολά. Η Κρήτη και η Περιφέρεια  θα πρέπει να πιέζει να γίνει ο ΒΟΑΚ από το Καστέλι στα Χανιά ως το Βάι στη Σητεία. Η επιβολή διοδίων είναι στο τραπέζι, εκτιμώ,  όμως πως είναι δύσκολο να υλοποιηθεί για διάφορους λόγους και κυρίως γιατί πχ δεν υπάρχει εναλλακτική πορεία  για να πάει κάποιος από Άγιο Νικόλαο – Σητεία. Η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχει θετικά στοιχεία. Όλα  αυτά τα δεδομένα πρέπει να εξεταστούν, σημείωσε προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση παρακολουθούν τις εξελίξεις.
 
Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στο Μουσικό Γυμνάσιο , ο κ. Ζερβός εξέφρασε την άποψη ότι ήταν λάθος εξ αρχής η πρόταση για λειτουργία του σχολείου στο Καβούσι, για διάφορους λόγους τους οποίους και παρέθεσε. Υποστήριξε πως το σχολείο αφού πάρθηκε η απόφαση να λειτουργήσει  στην Ιεράπετρα, έπρεπε να λειτουργήσει μέσα στην πόλη ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να εγγραφούν.  
 
Τέλος ο κ. Ζερβός αναφέρεται στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και τη διεκδίκηση να γίνει στο νησί ένας τρίτος φορές που θα περιλαμβάνει τους Δήμους Μινώα - Πεδιάδος , Χερσονήσου , Βιάννου και των δήμων του Λασιθίου. Αφού έκανε αναφορά στο ιστορικό, σημείωσε πως  πλέον φαίνεται μετά και  πρόσφατες επαφές  στην Αθήνα, η διεκδίκηση αυτή να είναι σε καλό δρόμο. Υπάρχει υποδομή στη Χερσόνησο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να γίνεται καλύτερα η διαχείριση. Εάν τελικά προκύψει θετική εξέλιξη θα πρέπει σε συνεργασία, όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι δήμοι,  να δούμε τις υποδομές που υπάρχουν και να γίνουν οι επόμενες κινήσεις, επεσήμανε.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Ζερβού: