Ο Αλέξανδρος Λύρα ταξιδεύει ξανά την Κρητική του λύρα πέρα απο τον Ατλαντικό

1:09 μ.μ. - Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023
01:07 μ.μ. - Τετ, 12/09/2023
Image: Ο Αλέξανδρος Λύρα ταξιδεύει ξανά την Κρητική του λύρα πέρα απο τον Ατλαντικό

Ένας χορός ανάμεσα στο παραδοσιακό και στο σύγχρονο στοιχείο με τα χαρακτηριστικά σόλα της avant-garde τεχνικής του Αλέξανδρου Λύρα

Στα χέρια του μάγου της λύρας είναι γνωστό οτι η λύρα έχει αποκτήσει πια άλλη μορφή, ώστε να μην σταματάει να κινεί το ενδιαφέρον! Τώρα με μια συνεργασία με τον συνθέτη Aneesh Kashalikar απο την Βοστόνη της Αμερικής, ο οποίος εμπνεύστηκε από την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης αλλά και από το αστείρευτο ταλέντο του Αλέξανδρου για τη δημιουργία αυτού του πρωτότυπου κομματιού “Παρηγοριά για συντριμμένα όνειρα”.

Το πάτημα για την δημιουργία του έδωσε το τραγούδι του αείμνηστου λυράρη Νίκου Σκευάκη «Λίγη παρηγοριά ζητώ», ώστε να το κάνει επανεργασία και να το στολίσει με πανέμορφες δικές του μελωδίες με το υπέροχο κλαρίνο του, πάντα με σεβασμό στην πρωτότυπη παραδοσιακή μελωδία του αρχικού τραγουδιού.

Ένας χορός ανάμεσα στο παραδοσιακό και στο σύγχρονο στοιχείο με τα χαρακτηριστικά σόλα της avant-garde τεχνικής του Αλέξανδρου Λύρα, στήνεται με μαεστρία!

Το “Παρηγοριά για συντριμμένα όνειρα ” είναι έτοιμο να το απολαύσουμε και να αφεθούμε στην μελωδικότητα και τη δυναμική του.

Καλή ακρόαση!

cretalive.gr