Ο Α.Μαχαιράς ως σκηνοθέτης και ηθοποιός μιλά στον ΗΧΩ για την παράσταση «Η ιστορία του ζωολογικού κήπου»

12:05 π.μ. - Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017
12:02 π.μ. - Παρ, 17/05/2017
Image: Ο Α.Μαχαιράς ως σκηνοθέτης και ηθοποιός μιλά στον ΗΧΩ  για την παράσταση «Η ιστορία του ζωολογικού κήπου»

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του αμερικάνικου ρεπερτορίου του Αμερικανού συγγραφέα Edward Albee ανεβαίνει στο σανίδι από το «Θέατρο Εστία»



Ένα από τα σημαντικότερα έργα του αμερικάνικου ρεπερτορίου «Η ιστορία του ζωολογικού κήπου» του Αμερικανού συγγραφέα Edward Albee ανεβάζει στο σανίδι το «Θέατρο Εστία»
Το έργο αφορά την συνάντηση δύο ανθρώπων διαφορετικής κοινωνικής και οικονομικής τάξης στο Central park της Νέας Υόρκης. Η «τυχαία» αυτή συνάντηση που ξεκινάει ως απλή καθημερινή συνομιλία θ’ αλλάξει την ζωή τους για πάντα… Θέματα του έργου είναι η κοινωνική ανισότητα, η απομόνωση και η ανθρωπιά.
 
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μαχαιρά, σκηνικά Αρίστου Δασκαλάκη, φωτισμούς Γιώργου Χαλκίτη- Νίκου Αρετάκη και παραγωγή Εστίας Τέχνης και Πολιτισμού. Bοηθός παραγωγής η Λία Λιανάκη. Παίζουν ο Χρήστος Συρμακέζης και ο Αλέξανδρος Μαχαιράς
 
Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 9.30 μ.μ. στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
 
Γενική είσοδος 8 €, άνεργοι 4 €, προπώληση εισιτηρίων 6 € (progressive 28420-89600)
 
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

 
 
 
Η Εστία Τέχνης και Πολιτισμού
 
Η Εστία Τέχνης και Πολιτισμού είναι μια νεοσύστατη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προώθηση του πολιτισμού, ιδρύθηκε τον Νοέμβριου του 2016 με έδρα την Ιεράπετρα. Σκοπός της είναι η μόρφωση, η ψυχαγωγία, η εκπαίδευση μέσω των τεχνών του θεάτρου και του κινηματογράφου δημιουργώντας μια εστία πολιτισμού στην Κρήτη, συμβάλλοντας στην ψυχική, αισθητική και πνευματική καλλιέργεια του τόπου μας. Στόχος της είναι να αξιοποιήσει καλλιτέχνες με εμπειρία και εκπαίδευση και να φέρει σε επαφή ανθρώπους της τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι δραστηριότητες της είναι η παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών – ντοκιμαντέρ με θέματα τοπικά, ελληνικά ή παγκόσμιας θεματολογίας και ενδιαφέροντος, θεατρικές παραστάσεις για το ενήλικο ή παιδικό κοινό, πολιτιστικές εκδηλώσεις, σεμινάρια θεάτρου, κινηματογράφου κά.


Ακολουθεί συνέντευξη του κ. Α. Μαχαιρά