Ο Αντιδήμαρχος για την «σκαμμένη» πόλη της Ιεράπετρας

11:20 π.μ. - Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Παρ, 02/20/2024
Image: Ο Αντιδήμαρχος για την «σκαμμένη» πόλη της Ιεράπετρας

Οι προσπάθειες του Αντιδημάρχου να μπει μια τάξη στις εργολαβίες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Για τις εργολαβίες και τα προβλήματα που δημιουργούν μέσα στην πόλη μας μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ιεράπετρας κ. Εμμ. Τζώρτζης.

Πρόκειται για δυο εργολαβίες επί της ουσίας, είπε ο κ. αντιδήμαρχος, «η μια έχει να κάνει με την ΔΕΔΔΗΕ και την υπογειοποίηση των καλωδίων και η δεύτερη έχει να κάνει με τον ηλεκτροφωτισμό της οδού Γιαννακού».

hxonews

Το έργο της ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνει χώρα στην είσοδο της πόλης και έχει σκοπό να καλυτερέψει την καθημερινότητα των πολιτών και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Γι’ αυτό το έργο έχει δοθεί άδεια από τον Δήμο, ο οποίος επιβλέπει προκειμένου να μην υπάρχουν ζημιές στα δίκτυα άλλων υπηρεσιών. Στις οδούς Γιαννακού και Σφακιανάκη γίνονται έργα για ηλεκτροφωτισμό καθώς αυτοί οι δρόμοι παραμένουν στο σκοτάδι.

Προς το τέλος του χρόνου είχε γίνει μια παύση στις εργασίες λόγω διακοπής πληρωμών από το ΕΣΠΑ εξαιτίας των καταστροφών που προκλήθηκαν στην Βόρεια Ελλάδα από τις πλημμύρες. «Ευτυχώς οι πληρωμές ξεκίνησαν τώρα και έτσι οι εργολάβοι έχουν ξεκινήσει ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα.» Υπάρχει μια πίεση προς τους εργολάβους ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα πριν την άνοιξη. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως μόλις ανοίξει κάποιο πρόγραμμα σχετικά με την ασφαλτόστρωση δρόμων, θα φτιαχτούν δρόμοι που χρήζουν ανακατασκευή.