Ο αντιπρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Αρακαδάκης στον Ηχώ 99,8 για τα νέα φορολογικά μέτρα

10:32 π.μ. - Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023
10:11 π.μ. - Πέμ, 16/32/2023
Image: Ο αντιπρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Αρακαδάκης στον Ηχώ 99,8 για τα νέα φορολογικά μέτρα

Τι είπε για τη φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών, τα νοσοκομεία και τις εκλογές στο ΟΕΕ/ΤΑΚ

Ο αντιπρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Αρακαδάκης, οικονομολόγος, σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 αναφέρθηκε στα νέα φορολογικά μέτρα, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες. Όπως είπε χθες έγινε στο επιμελητήριο μια συνάντηση οικονομικών και παραγωγικών φορέων και συλλόγων και αποφασίστηκε να γίνουν κινητοποιήσεις και βέβαια συμμετέχουν στην κινητοποίηση στις 22 Νοεμβρίου. Ζητάμε την απόσυρσή του νομοσχεδίου και να υπάρξει μια εκ νέου διαβούλευση για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα που θα στηρίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σε καμία περίπτωση πρόθεση δεν είναι να συγκρίνονται μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες, Βασικά σημεία - άξονες των νέων μέτρων είναι οι ταμειακές μηχανές και η on line συνδεσή τους , τεκμαρτό εισόδημα, βραχυχρόνιες μισθώσεις. Πάνω σε αυτά υπάρχουν διαφωνίες γι ατον τρόπο προσέγγισής τους και χρειαζεται μέσω διαλόγου να βρεθούν λύσεις στα όποια ζητήματα προκύπτουν.

Αναφέρθηκε ακόμη στις εκλογές στο ΟΕΕ/ΤΑΚ όπου ο ίδιος είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων καλώντας του οικονομολόγους του νομού να στηρίξουν το ενωτικό ψηφοδέλτιο τους. Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Αρακαδάκης ο οποίος έχει διατελέσει διοικητής στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας σχολίασε την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη λέγοντας ότι οι δεσμεύσεις θα πρέπει να γίνουν πράξη και εξέφρασε την άποψη ότι οι δομές υγείας στον νομό πρέπει να παραμείνουν, να ενισχυθούν, να αναβαθμιστούν από τη στιγμή που δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει ένα νέο νοσοκομείο στο κέντρο του νομού. Σχολίασε μάλιστα πόσο λυπηρή ήταν η εξέλιξη για το κλείσιμο του ιδιωτικού νεφρολογικού κέντρου Ιεράπετρας.

Οι υποψήφιοι της Λασιθιωτικής Συνεργασίας Οικονομολόγων:

hxonews